Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 травня, 13:17
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/02/odna-z-kraschih-komand-junih-pozhezhnikiv-kirovogradschini-v-onovlenomu-skladi-uchasnikiv-vidvidala-maister-klas-medikini-chervonogo-hresta.htm
новини, 2 травня, 13:17

Одна з кращих команд юних пожежників Кіровоградщини в оновленому складі учасників відвідала майстер-клас медикині Червоного Хреста


Молодіжний протипожежний рух на Кіровоградщині зміцнює свій потенціал завдяки оновленню складу учасників. У команді ДЮРП Ліцею “Науковий№ з Кропивницького нещодавно відбувся випуск. Золотий склад команди попрямував у доросле життя та передав безпекову естафету молодшому поколінню ліцеїстів, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Дбати про те, аби молодь була обізнана з питань безпеки життєдіяльності, - одне з головних завдань дюрпівців, а ще — бути для однолітків гарним прикладом. А відтак підвищувати рівень знань з безпекових дисциплін юні рятувальники мають повсякчас. 


Розпочали підготовку нового складу команди з питань домедичної допомоги постраждалим.  Майстер-клас від медикині Червоного Хреста присвятили відпрацюванню практичних умінь з надання першої допомоги постраждалим у разі травм та інших ушкоджень. Розібрали невідкладні стани та прийоми й техніки допомоги у цих випадках. 


У першу чергу, зосередили увагу учасників тренінгу на методах серцево-легеневої реанімації. Далі розглянули прийоми зупинки різних видів кровотечі. 


Навички відпрацьовували на спеціальному манекені, що здатен фіксувати усі маніпуляції з ним та видавати сигнали, які сповіщають про правильність або помилковість дій учасників тренування.


А ще отримані знання й навички довелося практикувати у парі з іншими учасниками майстер-класу. 


Коли щось виходило не одразу, не засмучувалися. Аналізували помилки та закріплювали нові знання. А головним здобутком тренінгу стало усвідомлення відповідальності за власне життя та життя близьких. Бути обізнаним та вміти застосувати знання на практиці, коли хтось потрапив у біду й потребує допомоги, - це і є Кодекс справжнього юного рятувальника!

           


1111Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: