Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 1 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/11/01/jaki-zmini-vidbulis-u-zakonodavstvi-z-pitan-organizatsii-suspilno-korisnih-robit-.htm
суспільство, 1 листопада 2023

Які зміни відбулись у законодавстві з питань організації суспільно корисних робіт?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Нагадаємо, що Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 753 (із змінами).


З метою удосконалення процедури проведення таких робіт, постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1119, що набрала чинності 31 жовтня 2023 року, внесено зміни до вказаного Порядку.


Серед іншого, зміни стосуються питань фінансування суспільно корисних робіт. Визначено, що таке фінансування здійснюється за рахунок коштів замовника робіт, коштів місцевих бюджетів, благодійних внесківчи пожертвувань, інших джерел, не заборонених законодавством (замовником робіт є підприємство, установа, організація, де працюватимуть особи). 


Як і раніше, передбачено фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі — Фонд). Фінансування здійснюєтьсяв межах коштів, передбачених у бюджеті Фонду на відповідні цілі. Фінансування робіт для цієї категорії громадян може також проводитисяза рахунок коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій та інших джерел, не заборонених законодавством. 


Змінами визначено, що кошти Фонду також можуть використовуватися для фінансування робіт, що виконуються незайнятими внутрішньо переміщеними особами працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного. 


Примітка. Під терміном “застрахована особа” розуміється особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачувала та/або за яку сплачувався у встановленому Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.


Постанова Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1119 за посиланням http://surl.li/mrmrs


Є питання? Контакти тут https://is.gd/70FIVi



835Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: