Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 14 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/02/14/pidvedeno-pidsumki-dijalnosti-u-sferi-tsivilnogo-zahistu-oblasti-u-minulomu-rotsi.htm
суспільство, 14 лютого 2017

Підведено підсумки діяльності у сфері цивільного захисту області у минулому році


14 лютого в сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області у 2016 році. Участь у нараді взяли голова Кіровоградської обласної адміністрації Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівний склад Управління ДСНС України в області, голови райдержадміністрацій, керівний склад цивільного захисту області, міські голови та керівництво об’єднаних територіальних громад, управлінь та відділів з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій та міськвиконкомів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних управлінь, міністерств і відомств, підприємств і організацій, керівники підпорядкованих підрозділів У ДСНС України в Кіровоградській області, представники обласних ЗМІ.


Відкриття наради було особливо піднесеним та урочистим – очільники області та У ДСНС нагородили рятувальників грамотами Державної служби з надзвичайних ситуацій України, обласної державної адміністрації та обласної ради за мужність та героїзм, проявлені під час ліквідації надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба У ДСНС України в Кіровоградській області.


У вступній промові голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко підсумував результати діяльності системи цивільного захисту Кіровоградської області та зокрема зазначив, що протягом 2016 року, як і у попередні роки, основна увага приділялася питанням захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, подій техногенного і природного характеру, популяризації серед дітей та молоді безпечних умов діяльності та підготовка їх до дій в умовах надзвичайних ситуацій. 


Від імені голови облдержадміністрації Сергій Коваленко подякував рятувальникам та службам цивільного захисту за добросовісне виконання своїх обов’язків та запевнив, що обласна влада і надалі буде налаштована на подальшу плідну співпрацю з Управлінням ДСНС. 


Звертаючись до присутніх, начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк повідомив, що протягом 2016 року Управлінням ДСНС у Кіровоградській області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення належного захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, подальшого розвитку та вдосконалення матеріально-технічної бази.


Покладені на територіальний орган управління завдання щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки в цілому виконані. 


Завдяки цілеспрямованим заходам щодо попередження надзвичайних ситуацій та підвищення ефективності реагування, не допущено переростання надзвичайних подій до рівня надзвичайних ситуацій, як наслідок – зменшилась кількість загиблих та розміри матеріальних збитків.


У минулому році підпорядкованими підрозділами Управління забезпечено реагування на 6 надзвичайних ситуацій та 3287 надзвичайних подій. Під час ліквідації врятовано 35 осіб та матеріальних цінностей на суму майже 12 млн. гривень.


Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону Управління знешкоджено 347 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. 


Протягом минулого року чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів області здійснили 6029 виїздів за сигналом «Тривога», що становить в середньому 16 виїздів за добу, із яких 1724 рази – на гасіння пожеж. 


Завдяки належній організації взаємодії із службами цивільного захисту області, вдалося забезпечити належну готовність до реагування на можливі надзвичайні події та ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, та не допустити загибелі чи травмування людей. Це було високо оцінено Головою Державної служби з надзвичайних ситуацій М. Чечоткіним та керівництвом держави. Від імені Президента України Петра Порошенка пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградської області отримали іменні подяки.


Минулий рік відзначився плідною взаємодією У ДСНС, силових структур, волонтерських та громадських організацій в напрямку антитерористичної діяльності. 


З метою забезпечення безпеки громадян постійно здійснювався державний нагляд за додержанням та виконанням вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, захист населення й територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на території області.


Відповідно до стратегії реформування системи ДСНС пріоритетним є забезпечення пожежної безпеки населених пунктів і територій, стимулювання участі громадян у місцевій і добровільній пожежній охороні. Відповідно до цього на території області заплановано створення 153 підрозділів місцевої пожежної охорони.


Окремо зупинився Віталій Григорович на питаннях матеріально-технічного забезпечення та подякував керівництву Державної служби України з надзвичайних ситуацій, обласній владі, органам місцевого самоврядування за плідну співпрацю та безпосередню участь у розбудові та вдосконаленні оперативно-рятувальної служби області. Зокрема за звітний рік закуплено захисний одяг, спорядження для пожежних підрозділів та аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Також проведено ремонтні роботи у будівлях, забезпечено підпорядковані підрозділи паливно-мастильними матеріалами та піноутворювачем, відремонтовано пожежно-рятувальну техніку, отримано металодетектори та нову пожежну техніку.


Насамкінець начальник Управління висловив подяку всьому особовому складу Кіровоградського гарнізону за високий професіоналізм та сумлінне виконання своїх службових обов’язків.



1870Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: