Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Удовицька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородського районного центру зайнятості
Дата: 14 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/02/14/na-dopomogu-ditjam-z-vadami-zdorov-ja-u-profesiinomu-vibori.htm
суспільство, 14 лютого 2017

На допомогу дітям з вадами здоров'я у професійному виборі

В. Удовицька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородського районного центру зайнятості


Фахівцями Новомиргородського районного центру зайнятості для учнів спеціалізованої школи-інтернату інтенсивної педагогічної корекції проведено інтерактивний захід. Основною метою зустрічі з учнями стало ознайомлення їх зі світом професій, потребами ринку праці та правилами усвідомлення вибору майбутньої професійної діяльності, формування умінь і навичок, аналізу різних видів професій, формування здатності зіставляти вимоги конкретних професій з власними можливостями.

 

Під час профорієнтаційного уроку школярі ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу. Можу. Треба» та з критеріями, які потрібно враховувати під час вибору сфери професійної діяльності. Крім цього, учні дізналися про послуги, які надає служба зайнятості, у т. ч. інноваційні, її можливості щодо сприяння працевлаштуванню молоді. Школярі ознайомилися з аспектами, які впливають на вибір професії, розглянули помилки при виборі професії, навчилися складати власний професійний план.


Для учнів молодших класів відбувся конкурс малюнків. Світ професій, відображений дітьми в малюнках, виявився особливо різноманітним і барвистим. Найбільше серед малюнків тих, на яких зображені, зокрема, тесляр, бджоляр, перукар, кухар, швачка, тракторист, водій, комбайнер, ветеринар та інші, що свідчить про популярність цих професій. 


Слід зазначити, що застосування різних форм профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді, а це – уроки, бесіди, диспути, різноманітні конкурси тощо, дають можливість дітям, насамперед, дізнатися про світ професій, зокрема тих, які є затребуваними на сучасному ринку праці, про шляхи їх здобуття, а головне – сприяють школярам в усвідомленому виборі майбутньої професії.



1984Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: