Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:47
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/15/na-kirovogradschini-startuvala-programa-z-domedichnoi-pidgotovki-rjatuvalnikiv-vid-instruktoriv-chervonogo-hresta.htm

На Кіровоградщині стартувала програма з домедичної підготовки рятувальників від інструкторів Червоного Хреста


Вчора, 14 жовтня, на Кіровоградщині розпочато навчальний курс з домедичної підготовки для особового складу пожежно-рятувальних підрозділів та працівників місцевих пожежних команд. Перші заняття відбулися у кропивницькому та добровеличківському підрозділах ДСНС під керівництвом досвідчених інструкторів з першої допомоги Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. В смт Добровеличківка до тренінгу долучилися бійці місцевих пожежних команд с. Липняжка та с. Тишківка, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Цього дня учасники практичних занять навчалися методів діагностування невідкладних станів та засвоювали порядок надання домедичної допомоги травмованим з ушкодженнями різного ступеня тяжкості. 


У першу чергу, тренери зосередили увагу присутніх на техніках проведення серцево-легеневої реанімації. Практикувалися на спеціальному манекені-тренажері, що здатен фіксувати силу натиску на грудну клітину та подавати сигнали у разі помилкових дій. 


Значну частину навчального часу присвятили методам зупинки кровотечі, зокрема накладанню джгутів та тиснучих пов’язок. Присутнім довели покроковий алгоритм дій під час надання долікарської допомоги людям з травмами хребта та іншими ушкодженнями опорно-рухового апарату. 


Під час навчання учасники мали змогу не лише перейняти важливі знання та досвід практикуючих інструкторів-медиків, а й розібрати на конкретних прикладах найпоширеніші помилки, аби уникнути їх при наданні невідкладної допомоги травмованим. 


Висловлюємо вдячність Кіровоградській обласній організації Товариства Червоного Хреста України за надану можливість у вдосконаленні навичок особового складу Кіровоградського гарнізону ДСНС та працівників підрозділів місцевої пожежної охорони з домедичної підготовки як важливої складової справи порятунку та збереження людського життя! 


          

590Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: