Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12:42
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/14/u-kropivnitskomu-prezentuvali-zbirku-valentini-kondratenko-protsun-anestezija-.htm

У Кропивницькому презентували збірку Валентини Кондратенко-Процун “Анестезія”


У Кропивницькому літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбулася презентація книги Валентини Кондратенко-Процун «Анестезія». 


Збірка лірики «Анестезія» написана у найдраматичніший момент життя літераторки – після операції на серці у Кропивницькому кардіологічному центрі. Перший вірш цієї збірки з’явився на п’ятнадцятий день після хірургічного втручання і присвячений лікарям.

 

Директорка літературно-меморіального музею І.К. Карпенка-Карого Лариса Хосяінова привітала пані Валентину із виходом нової книги та згадала, як у серпні цього року разом працювали над її комп’ютерним варіантом. 

 

Ведучою заходу була начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Помічнянської міської ради Вікторія Яценко. 

 

В цей день у міській садибі Тобілевичів лунали пісні на слова Валентини Кондратенко-Процун у виконанні композиторів та виконавців Олександра Лазарєва, Петра Лойтри, Андрія Шульги.

 

- Моя книга – внесок у боротьбу за незалежну Україну і перемогу у війні над російським окупантами. – відзначила Валентина Кондратенко – Процун. -  Не зброєю, так словом утверджую незламність, героїзм, самопожертву мого народу за вільну Україну.

 

Від колег по письменницькому цеху на адресу пані Валентини пролунало багато теплих слів, бажали нових творчих злетів. За дорученням Національної спілки письменників України очільниця Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій вручила їй Почесну відзнаку за багаторічну успішну діяльність на літературній ниві. З новою книгою вітали поетесу керівниця обласного літературного об’єднання «Степ» імені В. Погрібного Ольга Полевіна та очільниця творчого об’єднання «Вітрила» Олена Надутенко.

 

Зустріч, що проходила у надзвичайно теплій атмосфері та була багатою на зворушливі моменти, завершилася піснею Тараса Петриненка «Молитва за Україну», яку піднесено співали всі учасники. 

 

Довідково:

 

Валентина Фоківна – відома на Кіровоградщині поетеса, членкиня Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України.

 

Ще зі шкільних років майбутня письменниця взяла у життєву дорогу виплекану з дитинства любов до мистецтва. За фахом – учитель української мови та літератури, працювала в навчальних закладах області, художнім керівником і директором  Олексіівського сільського будинку культури, солісткою хору ветеранів під керівництвом заслуженого працівника культури України Павла Бровченка у Маловисківському  районному будинку культури, створила  вокальний жіночий гурт «Дивоцвіт».  Її захоплення: поезія, проза, пісня, режисура свят, ландшафтний дизайн, вишивання, виготовлення власноруч костюмів та аксесуарів. А ще створила пані Валентина чи не єдиний на теренах Кіровоградщині  родинний музей у батьківській хаті. 

 

Краянка – авторка більше десятка книг для дорослих і дітей.

 

Валентина Кондратенко-Процун – лауреатка обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за поетичну збірку «Жнива Магдалини», премії «Моя земля – земля моїх батьків», фіналістка міжнародної премії малої прози імені Василя Портяка, пісенних бардівських фестивалів «Пісні з КГЗКОРу», «Долинський листопад» тощо. На її ліричні та жартівливі вірші більше десятка композиторів створили пісні.  Вона співавторка 70-ти пісень, створених у співавторстві з кропивницькими та криворізькими композиторами.


https://www.facebook.com/krrada.official


   

1257Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: