Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:11
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/14/teritorialni-gromadi-kirovogradschini-spivpratsjuvatimut-z-vseukrainskoju-asotsiatsieju-fahivtsiv-z-gromadskogo-zdorov-ja.htm

Територіальні громади Кіровоградщини співпрацюватимуть з Всеукраїнською асоціацією фахівців з громадського здоров’я


Кіровоградська міська рада підписала Меморандум


Сьогодні, 11 жовтня, головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області взяла участь в установчій зустрічі Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров’я з представниками територіальних громад Кіровоградщини в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».


Серед учасників зустрічі були представники Долинської, Новоукраїнської, Кропивницької, Онуфріївської, Світловодської та Смолінської територіальних громад.


Відкрили захід Голова Правління Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров’я Руслан Савчук та керівниця осередку Асоціації в Кіровоградській області Надія Оперчук. З вітальним словом до учасників також звернулися заступник голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Сергій Шеремет та в. о. міського голови Кропивницького Олександр Мосін.


Перед початком основної частини керівники Асоціації та міської ради підписали Меморандум про співпрацю. Також очільник Кропивницького нагородив Надію Оперчук іменним годинником.


Далі Руслан Савчук презентував завдання, функції та можливості Асоціації. 


Спікери від Асоціації  розповіли про програмний менеджмент у сфері громадського здоров’я на рівні громад, опрацювання проблематики громадського здоровʼя на місцях і пошук рішень, а також презентували приклади успішних програм та інтервенцій у сфері громадського здоров’я на рівні громад закордоном та в Україні.


Учасники напрацювали ряд потенційних проєктів, які, зокрема, стосуються питань безпеки та булінгу, доступу до якісної води, профілактики туберкульозу. Також обговорили варіанти можливої співпраці і наступних кроків у налагодженні партнерства.


Зустріч відбулася за підтримкиUSAID Ukraine - USAID Україна та Pact.

   

683Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: