Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:39
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/14/na-kirovogradschini-vidbulosja-masshtabne-taktiko-spetsialne-navchannja-organiv-upravlinnja-ta-sil-tsivilnogo-zahistu.htm

На Кіровоградщині відбулося масштабне тактико-спеціальне навчання органів управління та сил цивільного захисту


Під керівництвом Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка у період з 16 вересня по 10 жовтня в Україні пройшли масштабні тактико-спеціальні відпрацювання Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ). Відповідно до загальнодержавного плану 25 вересня таке навчання відбулося на Кіровоградщині. Його мета - забезпечення високого рівня  готовності та налагодження механізму взаємодії між усіма ланками територіальної підсистеми ЄДСЦЗ області задля забезпечення сталого функціонування регіону в умовах загроз воєнного часу. До проведення відпрацювань були залучені підрозділи ДСНС,  Національної поліції, Національної гвардії, представники органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, спеціалізовані служби та сили цивільного захисту Кіровоградщини, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


У рамках тактико-спеціального навчання відпрацьовувалися дії органів управління та сил цивільного захисту під час ліквідації наслідків ракетних ударів по енергетичних об’єктах. Підрозділи ДСНС відточували навички з ліквідації пожеж, спричинених обстрілами. Поряд з тим, за задумом навчання, внаслідок атаки з повітря по об’єктах енергетичної сфери, відбулося знеструмлення населених пунктів, в тому числі об’єктів критичної інфраструктури, на території 4-х районів області. На цьому етапі навчання вдосконалювалися навички дії щодо переходу на альтернативні джерела енергоживлення, у першу чергу, систем життєзабезпечення регіону та закладів  соціальної сфери.  Поряд з тим, забезпечено функціонування пунктів незламності, в тому числі стаціонарних, на базі підрозділів ДСНС, та мобільних, розгорнутих рятувальниками в межах населених пунктів. 


Аналіз досягнутих результатів довів, що територіальна підсистема ЄДСЦЗ Кіровоградщини готова до виконання завдань за призначенням в умовах жорстких викликів війни та здатна забезпечити надійний захист населення і територій області. 


             

988Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: