Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/19/u-kropivnitskomu-trivae-likvidatsija-naslidkiv-ataki-rosiiskih-bpla.htm

У Кропивницькому триває ліквідація наслідків атаки російських БпЛА


У Кропивницькому триває обстеження пошкоджених внаслідок російської атаки безпілотниками домоволодінь. Усі питання щодо ліквідації наслідків повітряної атаки тримає на контролі особисто начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович і міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, до участі у роботі якої долучилися спеціалізовані служби цивільного захисту міста: протипожежна, комунально-технічного господарства, інженерна, енергетики, медична, транспортного забезпечення, торгівлі та харчування, охорони громадського порядку.


Члени комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна оперативно провели перше виїзне засідання безпосередньо на місці події, а після обіду продовжили роботу у приміщенні міської ради.


Нагадаємо, сьогодні, 18 вересня, надійшло повідомлення про те, що внаслідок збиття ворожого БпЛА силами ППО ЗСУ та падіння уламків «Шахеда» виникла пожежа у приватному будинку  на території обласного центру.


На місці пожежі виявлено тіло загиблого чоловіка 1983 року народження, пенсіонера, колишнього працівника Інгульської шахти. Постраждала також жінка 1958 року народження: у неї обгоріло волосся і виявлена кровотеча на нозі. Медики негайно надали допомогу. Родинам, чиї будинки після ворожої атаки зазнали ушкоджень, надаються необхідні будматеріали, з людьми працюють психологи, представники міської влади. 


По прибуттю на місце події рятувальники виявили пожежу на  двох господарчих спорудах домоволодіння, зруйновану покрівлю гаражу, пошкоджені дах та вікна житлового будинку. Також незначних пошкоджень зазнали 19 сусідніх приватних обійсть: покрівлі, вікна та паркани.


- Людям треба терміново надати підтримку, допомогти дахи перекрити, вікна засклити, накрити пошкоджені будинки від дощу. Ми це зробимо терміново, - запевнив начальник ОВА Андрій Райкович.


За інформацією відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, триває візуальне обстеження домоволодінь у мікрорайоні. Силами ГУ НП України в Кіровоградській області організовано охорону місця події.


- Спеціалізовані служби цивільного захисту міста оперативно ліквідують наслідки надзвичайної ситуації. Паралельно триває обрахунок  фінансових збитків, -  відзначив Олександр Мосін під час засідання штабу ТЕБ та НС. -  Важливо відзначити також організовану роботу бригад волонтерських організацій і Червоного хреста щодо  забезпечення постраждалих будівельними матеріалами  та очищення помешкань від предметів горіння. Із місцевими мешканцями продовжують працювати психологи, їхня допомога дуже потрібна. Усі, хто потребує, будуть забезпечені тимчасовим житлом. 

  

У той же час, Олександр Мосін звернув увагу мешканців міста на необхідність суворого дотримання правил поводження під час оголошення сигналу «Повітряна тривога!».


- Війна триває, тому кожна повітряна тривога - це ризик, - наголосив посадовець -Сигнал “повітряна тривога” означає, що існує загроза удару з повітря. Ще раз звертаюся до кропивничан  з проханням не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Будьте відповідальними до власної безпеки та безпеки ваших рідних!

https://www.facebook.com/krrada.official

            &ft9

840Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: