Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13:33
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/19/zminjujutsja-dohodi-zminjujutsja-rozmiri-zhitlovoi-subsidii.htm

Змінюються доходи - змінюються розміри житлової субсидії


Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601 “Порядок реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” прийнято зміни до пункту 92 Положення про порядок призначення житлової субсидії № 848 стосовно проведення перерахунків житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян. Про це повідомляє Антоніна Торшина, начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.


Що змінилось для отримувачів житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг?

 

Відповідно до внесених змін, перерахунок розміру житлових субсидій в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється Пенсійним фондом України в березні на березень ‒ квітень та / або серпні на серпень ‒ вересень у разі зменшення або збільшення середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на понад 50 %.


Отже, при проведенні перерахунку за серпень поточного року для розрахунку розміру житлової субсидії враховано доходи членів домогосподарства, з урахуванням яких було розраховано житлову субсидію, за І і ІІ квартали поточного календарного року.


16 серпня 2024 року після отримання інформації щодо доходів членів домогосподарства за І і ІІ квартали 2024 року було проведено перерахунок житлової субсидії на серпень ‒ вересень.


У Кіровоградській області даний вид перерахунку проведено для 2 376 домогосподарств, що складає 5,4 % від загальної кількості домогосподарств, які були відібрані для проведення перерахунку. Решта домогосподарств продовжує отримувати виплату коштів у розмірі раніше призначеної / перерахованої житлової субсидії.



550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: