Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/19/u-kropivnitskomu-nagorodili-peremozhtsiv-konkursu-ditjachih-maljunkiv-prisvjachenogo-pam-jati-volodimira-chornogo.htm

У Кропивницькому нагородили переможців конкурсу дитячих малюнків, присвяченого пам'яті Володимира Чорного


Вчора, 18 вересня, у приміщенні Центральноукраїнського  обласного краєзнавчого музею нагородили переможців конкурсу дитячих малюнків, ініційованого рідними та близькими в пам'ять про загиблого воїна, художника, декоратора українських фільмів Володимира Чорного.  Конкурс та виставку малюнків “Квіти війни” старшокласників міста організував Фонд Володимира Чорного за сприяння управління освіти Кропивницької міської ради.

 

Вшанувати пам'ять талановитого земляка-Героя і привітати юних художників завітав начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

 

- Завдяки таким заходам діти через творчість діляться своїм сприйняттям свободи і незалежності крізь призму війни. Бо ж ідеологічна робота дуже важлива складова нашої боротьби. Коли ворогу не вдається зброєю нас зламати, він намагається зламати наш дух, щоб ми почали зневірюватися. Але ми повинні памʼятати, якою ціною відвойовуємо нашу свободу,  що еліта нації  віддає найцінніше - своє життя, щоб кожен квадратний метр української землі, українським і залишався. Я хочу виказати велику подяку і повагу організаторам конкурсу та виставки, родинам, які виховують патріотичне молоде покоління. А юним кропивничанам хочу сказати, що ви великі молодці! 

 

Головна ідейна натхненниця та ініціаторка усіх заходів, що проходять в Кропивницькому в пам'ять про Володимира Чорного, його дружина Олена Білецька, розповідала про творчість чоловіка і невпинно заохочувала юних художників, незалежно від зайнятих місць в цьому конкурсі чи в будь-якому іншому, продовжувати творити і розвиватися. 

 

Організатори заходу мали на меті відзначити дитяче бачення сучасних подій, виражене через мистецтво, а також влаштувати активності юним митцям у такі непрості часи. 

 

На конкурс надійшло 70 робіт від старшокласників закладів освіти Кропивницького. Серед них журі й вибирало дві найкращі роботи. 

 

Журі представляли професійні художники, викладачі НАОМА м. Київ Сергій Сабакарь та Тарас Ковач, а також місцевий представник ІКЗ "ЦНПВТКУМ "Інгульська Січ"  Артем Безшкуренко. 

 

Так, перше місце і грошову премію у розмірі 10 000 гривень отримала Єлизавета Шимченко,  учениця  9-го класу Гімназії «Ерудит» за роботу «Військові ЗСУ та їхні улюблені тварини». Жюрі відзначили щирість і майстерну стилізацію цього малюнка.

 

Друге місце посіла філософська робота, яку члени журі охарактеризували як  живопис в графіці «Крізь вирій, додому» 14-річної кропивничанки Марії Задорожньої (КЗ Ліцей “Мрія”).

 

А от третю переможницю обрали безпосередньо під час відкриття виставки шляхом голосування серед присутніх. Нею стала Марія Новікова, учениця ліцею “Лінгвістичний”. Авторка отримала набір професійних акварельних фарб, щоб могла й надалі творити  як справжній майстер. 

 

Загалом, юні художники отримали заслужені нагороди в 10 номінаціях та 9 подяк. Організатори постаралися відзначити як можна більше юних авторів. 

 

- Завдяки пожертвам небайдужих та батькам Володимира Чорного, ця подія стала можливою. Дякуємо всім, що даєте простір звучати дитячому голосу через фарби, про те, що так нас усіх турбує, - відзначила  Олена Білецька. 

 

Вона висловила сподівання, що за сприяння Фонду і за грантової підтримки виставка дитячих малюнків “Квіти війни” буде представлена і за кордоном. 

 

А в стінах обласного краєзнавчого музею експозиція  чекає на відвідувачів до 18 жовтня.

 

Повну галерею робіт можна оглянути на сторінці фонду: https://www.chornyfoundation.com/

https://www.facebook.com/krrada.official


843Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: