Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: вчора, 13:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/18/derzhavna-programa-navchannja-naselennja-za-vaucherami-aktivno-pratsjue-na-kirovogradschini.htm
новини, вчора, 13:59

Державна програма навчання населення за ваучерами активно працює на Кіровоградщині


Ринок праці динамічно змінюється, ростуть і вимоги роботодавця до претендента на вакансію – він прагне отримати кваліфікованого працівника. Державна служба зайнятості може допомогти в цьому шляхом організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями.Однією із дієвих форм організації професійного навчання є видача населенню ваучерів на навчання. 


Нагадаємо, щоза ваучером можна стати фахівцями різних галузей економічної діяльності. Охочі навчатися самостійно обирають професію або спеціальність, за якою будуть отримувати освітні послуги з Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, а також  місце навчання.


Державна програма навчання населення за ваучерами активно працює і на Кіровоградщині. На сьогоднішній день по Кіровоградській області правом на отримання ваучера скористалися 439 громадян. З них:


1.  Підвищиликваліфікацію: 271 особа. Найбільшим попитом користувались спеціальності «Медсестринство», «Дошкільна освіта» та «Соціальна робота».


2.  Здобули нову професію: 78 осіб. Найбільшим попитом користувались спеціальності «Психологія» та «Соціальна робота».


3.  Пройшли спеціалізацію: 51 особа. Найбільшим попитом користувались спеціальності «Медицина» та «Медсестринство».


4.  Пройшли перепідготовку: 29 осіб. Найбільшим попитом користувалась спеціальність «Кухар».


5.  Здобули освіту на базі вже існуючого освітнього рівня: 11 осіб. Найбільшим попитом користувались спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та «Медсестринство».


Довідково. Ваучер – це документ встановленого зразка, що видається одноразово та дає особі право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Вас зацікавила така форма навчання? Не зволікайте! Отримайте ваучер, адже це оптимальне рішення для  реалізації професійних потреб різних категорій громадян та гарантія йти у ногу з часом та самовдосконалюватися.


Більше інформації про ваучер – за посиланням: http://surl.li/xvrxvf


Перелік професій тут: http://surl.li/evpmym


Є питання? Контакти тут: http://surl.li/pacfp


1064Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: