Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 вересня, 16:28
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/17/vid-idei-do-dii-pro-efektivni-programi-zainjatosti-dlja-robotodavtsiv.htm
новини, 17 вересня, 16:28

Від ідей до дій: про ефективні програми зайнятості для роботодавців


Служба зайнятості займає активну позицію щодо програм зайнятості для населення та урядових ініціатив, які впроваджуються та підтримуютьсяна державному рівні. 


Так, днями, у Світловодському управлінні Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятостіпройшла зустріч з адміністрацією та працівниками виробничих підприємств ПП «Віктор і К» та  ТОВ «Гідросенд» за участі начальника управління та начальника відділу взаємодії з роботодавцями, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Метою заходубуло інформування роботодавців про активні програми зайнятостіта новітні підходи до надання послуг службою зайнятості. В ході зустрічі начальник Світловодського управління Лариса Шевченкопоставила на порядок денний низку таких питань як: підбір кадрів, професійне навчання та перенавчання, видачу ваучера на навчання певним категоріям громадян, отримання мікрогрантів, задоволення потреб  у тимчасових робітниках для виконання окремих видів робіт та ін.


Окрему увагу приділили механізмам підтримки роботодавців, які створюють нові робочі місця та облаштовують робочі місця працевлаштованих осіб з інвалідністю.Лариса Шевченкопоінформувала про порядки, що регулюють отримання роботодавцями компенсацій, зокрема, присутні ознайомились з процедурними питаннями надання зазначених компенсацій. Також обговорили питання сприяння ветеранам, особам з інвалідністю внаслідок війни, у реалізації ними права на отримання мікрогрантів для створення нового або підтримки діючого бізнесу. 


Торкнулися й питання стану місцевого ринку праці, перспективи його розвитку, пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості. Учасники заходу відзначили, що забезпечення мешканців району, зокрема, тимчасовою зайнятістю шляхом організації громадських та інших робіт тимчасового характеру дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці та активізувати свої прагнення змінити соціальний статус та знайти постійну роботу.


Важливою темою для обговорення стала підтримка українського виробництва. Керівник ПП «Віктор і К»висловив свою думку з позиції роботодавця.За словамиВіктора Михайловича,головна мета підприємства – насичення споживчого ринку України та близького зарубіжжя продукцією високої якості, недарма девіз підприємства: «Якість королівська, а ціна народна». Також особлива увага приділяєтьсястворенню нових робочих місць. Така стратегія підтримає вітчизняного виробника та економіку країни вцілому. 


У свою чергу, Світлана Мовчан підкреслила, що державні програми діють і вони результативні. Було наголошено, що протягом першого півріччя  2024 року ПП «Віктор і К» отримав компенсаційні виплати за працевлаштування 5 внутрішньо переміщених осіб. Також роботодавець отримав компенсацію за  4 працевлаштованих безробітних громадян окремих категорій.Начальник відділу запропонувала присутнім роботодавцям й надалі продовжувати користуватися фінансовою підтримкою служби зайнятості.


Окремим блоком заходу було обговорення питання видачі ваучера на навчання, що є однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці та отримання нових професійних знань та можливостей.


Зустріч, яка пройшла у формі конструктивного полілогу, показала, що усі сторони готові до співпраці і дієвих комунікацій.



260Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: