Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня, 09:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/15/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-vidpratsovuvali-navichki-rjatuvannja-v-umovah-tehnogennogo-zavalu.htm
новини, 15 квітня, 09:59

У Кропивницькому рятувальники відпрацьовували навички рятування в умовах техногенного завалу


У Кропивницькому підрозділи ДСНС відпрацьовували навички рятування в умовах техногенного завалу


Навчатися, опановувати нові навички та вдосконалювати вже набуті важливо у будь-якій сфері людської діяльності. Та у рятувальній справі навчально-тренувальні заходи важко переоцінити. Адже призначення їх — відпрацювати дії підрозділів в умовах максимально наближених до реальної надзвичайної ситуації, коли кожна секунда має вирішальне значення. Це гарна нагода випробувати у роботі нове обладнання, а ще у найтонших деталях відшліфувати  порядок дій та їх злагодженість, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


В умовах постійних ворожих обстрілів, що спричиняють величезні руйнування цивільної  та критичної інфраструктури країни,  рятувальники змушені докладати надлюдських сил, аби допомогти людям, що опинилися в епіцентрі вибухів. Діставати людей з-під уламків зруйнованих будівель, на жаль, стало жахливою щоденною реальністю для бійців підрозділів ДСНС. Тому саме за таким тактичним задумом було проведено навчання підрозділів ДСНС Кіровоградщини сьогодні. 


В ході тренувань особовий склад відточував професійні вміння з розбору техногенних завалів та рятування потерпілих. Визначити точне місце перебування потерпілих та дістатися до них якнайшвидше, при цьому не зашкодити їм під час розбору конструкцій, визначити стан постраждалого та надати невідкладну долікарську допомогу - завдання не з простих. Та впоратися з цим під час тренування вдалося.


На допомогу рятувальникам прийшли новітнє обладнання для пошуку постраждалих та  розрізання залізобетонних конструкцій. За допомогою електроніки та спеціальних сканерів визначали місце перебування людини під завалом. А ще для цього практикували хвилини тиші. 


Інша локація навчань була призначена для  відпрацювання навичок гасіння пожежі, спричиненої обстрілами. Чіткий розподіл задач та злагодженість дій підрозділів і служб взаємодії дозволили оперативно виконати  завдання та досягти поставленої мети. І ці навчання вкотре довели, що підрозділи ДСНС Кіровоградщини готові до виконання завдань за призначенням в будь-яких умовах.

                  


711Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: