Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/07/odinadtsjat-tsentriv-pervinnoi-mediko-sanitarnoi-dopomogi-oblasti-pratsjuvatimut-za-novoju-sistemoju-finansuvannja.htm
новини, 7 серпня 2018

Одинадцять центрів первинної медико-санітарної допомоги області працюватимуть за новою системою фінансування


Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щопонеділковій апаратній нараді. Від початку липня за новою формою вже працює Новоукраїнський центр, який першим в області уклав договір з Національною службою здоров'я України. Минулого тижня відбулася друга хвиля реєстрації комунальних підприємств, що надають первинну медичну допомогу, на прямі фінансові відносини з Національною службою здоров'я – ще 10 ЦПМСД підготували і зареєстрували необхідні документи.


За інформацією директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олега Рибальченка, Новоукраїнський ЦПМСД, який фінансується за принципом "гроші ходять за пацієнтом" ще з 2 липня, уже має позитивні результати реформи. Зокрема, середня зарплата лікаря-терапевта, з яким підписано декларації, зросла до 12 тисяч 200 гривень, а зарплата лікаря-педіатра – у середньому до 9 тисяч 200 гривень. З'явилася можливість закуповувати додаткове обладнання та здійснювати всі необхідні заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Загалом, за словами посадовця, минулого місяця Новоукраїнський ЦПМСД використав майже 250 тисяч гривень на покращення діяльності.


Сергій Коваленко порекомендував іншим центрам первинки використовувати досвід Новоукраїнського та зауважив, що до 1 січня 2019 року усім закладам первинки необхідно укласти відповідні договори з Національною службою здоров'я і перейти на нову форму фінансування.


Під час апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації також зауважив, що в області розпочато реалізацію проекту з будівництва 18 нових сільських лікарських амбулаторій. Нині проведено тендерні процедури, розпочато фінансування з державного бюджету, розроблено календарний план виконання будівельних робіт. Сергій Коваленко наголосив, що за своєчасність і якість будівництва амбулаторій відповідальні керівники територій.


1095Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: