Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/27/tsogo-sezonu-dorozhniki-vitratili-maizhe-vdvichi-bilshe-protiozhelednoi-sumishi-nizh-u-poperedni-roki.htm
новини, 27 лютого 2017

Цього сезону дорожники витратили майже вдвічі більше протиожеледної суміші, ніж у попередні роки


Виробнича нарада пройшла сьогодні у ДП «Кіровоградський облавтодор». Попередньо підвели підсумки роботи взимку та окреслили основні напрямки діяльності на найближчий час, повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області.


Як зазначив начальник Служби автодоріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко, цієї зими спрацювали злагоджено і оперативно. Хоча негода й перевіряла на міцність та витримку, транспортного колапсу вдалося уникнути.


- Зима ще не завершилася, але ми вже можемо підводити перші підсумки та робити висновки, - додав начальник Служби. – У тих випадках, де траплялися збої в роботі через людський фактор – винні будуть притягнені до відповідальності, а там де  через погодні умови – робитимемо висновки, щоб в майбутньому не повторилася ситуація. Хоча як показує багаторічна практика – проблема з проїздом завжди виникає в одних і тих же місцях у степовій зоні – Бобринецький район, Устинівський,  частково Компаніївський, Новоукраїнський та Добровелчківський. 


Директор облавтодору Андрій Руднік наголосив, що тісна співпраця між філіями, їх допомога одне одному у скрутний час дозволили максимально швидко ліквідувати снігові перемети і забезпечити проїзд до всіх населених пунктів. Обійшлися практично повністю власними силами, адже стороння техніка долучалася лише на розчищенні доріг місцевого значення.


Поговорили на нараді і про витрати, і про потреби. Цього сезону протиожеледної суміші витратили майже вдвічі більше,ніж у попередні роки – 47 тисяч тон, замість звичних 25-27 тисяч тон. У всіх філіях в наявності ще є залишки посипаної суміші, тож у разі погіршення погодних умов працюватимуть у звичайному режимі і безпечний проїзд забезпечать за рахунок тієї ж взаємодопомоги. 


Окрім забезпечення посипними сумішами проблемним є питання і закупівлі пального. У «гарячий» час паливно-мастильні матеріали використовуються дуже швидко, тож треба збільшувати їх запаси, особливо бензину.


Зараз робота «максимум» буде проводитися в напрямку аварійної ліквідації ямковості, щоб до 1 травня це питання закрити і стрімко увійти у будівельний сезон. Останнє слово залишається лише за фінансуванням з державного бюджету. 



1624Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: