Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/17/jak-mer-raikovich-protiskuvav-pidvischennja-proizdu-v-marshrutkah.htm
новини, 17 лютого 2017

Як мер Райкович «протискував» підвищення проїзду в маршрутках


Отже це сталося. Після двох засідань виконкому і близько 10-ти годин, сумарно, дебатів, тариф на проїзд у Кропивницькому підвищили з 3,5 грн до 4,5 грн. 


Засідання виконкому за фейсбучним зізнанням помічників мера від його імені, були важкими. І справді, кілька членів виконкому та громадських активістів ускладнили для мера і його команди проходження питання підвищення через виконком. Хоча, мало бути все простіше. Ще минулого року перевізники почали недвозначно натякати міському голові про ймовірне підвищення тарифу через те, що з 1 січня зросте мінімальна заробітна платня до 3200 грн. До цього вони, традиційно, додали зростання вартості пального, запчастин, шин та й всього на світі, включно з друком квитків на проїзд. Справедливості заради, варто відмітити, що причини для зростання тарифу, є. Але чи саме до такої величини, це раз. А два те, що перевізники так і не змогли донести до громадськості аргументований тариф. І члени виконкому, і депутати міськради, і громадські активісти постійно знаходили в тарифних розрахунках якісь невідповідності та завищення. 


Так, представники ГО «Територія успіху» зробили навіть докладний аналіз по тарифних розрахунках і доповідали на засіданні виконкому. Проте, на момент цієї доповіді, як і інших заперечень, міський голова вже був упевнений, що має необхідну кількість голосів за підвищення тарифу. Правда, він так думав і на першому засіданні, у вівторок, коли виносилося питання перевізників. Але не так сталося, як гадалося. Нинішня команда міського голови взагалі «грішить» непідготовленістю питань в допублічний період. Тож на першому засіданні виконкому по підняттю тарифів, вже було зрозуміло, що Райкович і його команда повністю програли інформаційне поле і, в першу чергу мер, дуже не привабливо виглядає в цій ситуації. Навіть інформаційні ресурси, близького сьогодні до мера, секретаря міськради Андрія Табалова, не бралися виправдовувати підвищення тарифу, чи то пак захищати міського голову в цьому питанні. І це навіть, не зважаючи на те, що в команді Андрія Табалова є депутат Фортечної райради Геннадій Осєтров, який має безпосереднє відношення до одного з найбільших перевізників – ТОВ «Укравтоінвест». 


Продовження читайте тут.


2660Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

пасажир17 лютого 2017 18:05
0
на це треба було й чекати а в машинах оетрова в маршрутці 5а ва1411ва висять запрошення на поїздук до москви регулярнними рейсами тож пропоную рекламодавачів запроити спочатку в окопи на 1 рік на схід а потім хай рушають до москви
Відповісти
llll17 лютого 2017 21:33
0
абсолютно правильно
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: