Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: спорт
Автор: надіслала Оксана Гуцалюк, фото - Олена Карпенко
Дата: 26 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/sport/2013/02/26/u-basketbolnomu-klubi-kirovograd-novii-trener.htm
спорт, 26 лютого 2013

У баскетбольному клубі «Кіровоград» новий тренер

надіслала Оксана Гуцалюк, фото - Олена Карпенко

Новим тренером БК «Кіровоград» став Ігор Чигринов, якого урочисто було представлено команді у перший день робочого тижня. Разом із новим тренером команда отримала нові стратегічні завдання від президента БК, генерального директора ВКФ «Велта» Андрія Бродського та голови Кіровоградської ОДА Андрія Ніколаєнка.

«Цього року ми повинні виграти Кубок України, а наступного – вищу лігу, - окреслив амбітні плани БК «Кіровоград» Андрій Бродський.У свою чергу Андрій Ніколаєнко підтвердив: керівництво області й надалі підтримуватиме команду. «Мені приємно, що баскетбол на Кіровоградщині розвивається, прогресує. Не менш приємно й те, що в нас є бізнес, який підтримує спорт. Завдання в нас амбітні, але я впевнений, що за нового керівництва їх буде виконано, а Ігор Чигринов доведе, що сподівання на його досвід та заслуги не будуть марними». Андрій Ніколаєнко подарував новому наставнику «Кіровограда» фотоальбом, присвячений нашій області, та побажав по-справжньому оцінити красу та славу нашого краю.

«Баскетбол – гра командна. Але я хотів би, щоб нашою командою став не тільки БК «Кіровоград», а й уся Кіровоградщина, - наголосив Ігор Чигринов. А ми у свою чергу зробимо все, щоб радувати якісною грою вболівальників та усіх тих, хто присвятив цій грі своє життя». Як повідомив Ігор Чигиринов, наразі він працюватиме над вдосконаленням навичок захисту та нападу у команді, а також робитиме акцент на посиленні фізичних якостей гравців. Його попередник Андрій Бабенко залишиться у складі клубу та працюватиме з юнацькою командою.

Довідка: Чигринов Ігор Миколайович. Дата народження: 26.07.1967. Освіта: Вища. Дніпропетровський інститут фізичної культури і спорту. Регалії: Майстер спорту СРСР. Чемпіон спартакіади народів СРСР. Чемпіон СРСР. Чемпіон України. Досвід роботи: 12 років. Послужний список: Чемпіон першої ліги БК «Динамо - Дніпро». 2004-2006 - тренер дублюючого складу БК Дніпро, 2 місце в чемпіонаті. 2006 - другий тренер команди суперліги БК «Дніпро» (Дніпропетровськ), 6 місце в чемпіонаті. 2007 - головний тренер дубля команди «Черкаські Мавпи». 2008 - головний тренер жіночої команди «Марсель». Тренер жіночої збірної команди Матчу Всіх Зірок. 2008 - головний тренер дублюючого складу БК «Будівельник», 3 місце в чемпіонаті. 2009-2012 - головний тренер БК «Дніпро-АЗОТ», Дніпродзержинськ, суперліга.

Довідка:  БК «Кіровоград» створено у 2010 році. Першим президентом та головним тренером команди був Андрій Бабенко, що сьогодні виконує обов’язки головного тренера. У дебютному сезоні в чемпіонаті України 2010-2011 років у першій лізі кіровоградська команда, яка складалася переважно  з місцевих вихованців посіла 10-е місце. Та вже у сезоні 2011-2012 років кіровоградський клуб став переможцем першої ліги. Сезон 2012-2013 років ознаменувався зміною керівництва клубу, президентом БК «Кіровоград» став Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта» (ТОВ ВКФ «Велта» спеціалізується на видобутку титанової руди в Кіровоградській області). Цього ж сезону клуб  дебютував у чемпіонаті України серед команд вищої ліги. До зимової перерви кіровоградці підійшли з 6-м місцем в турнірній таблиці. У міжсезоння втрат у складі вдалося уникнути, а ряди БК «Кіровоград» поповнив атакуючий захисник, володар Кубка Суперлігі у складі «Ферро-ЗНТУ» віце-чемпіон Білорусі Станіслав Овдєєнко, що перейшов з івано-франківської «Говерли» (в майці «Говерли» Овдєєнко встиг провести 11 матчів. За 8,4 хвилини Стас набирав 1,4 очка і робив 0,6 підбору в середньому за гру).

5678Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: