Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: спорт
Автор: Кіровоград-24
Дата: 2 липня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/sport/2012/07/02/sergii-larin-evro-2012-zakinchilosja-davaite-gotuvatisja-do-evro-2015-.htm
спорт, 2 липня 2012

Сергій Ларін: «Євро-2012» закінчилося – давайте готуватися до «Євро-2015»!

Кіровоград-24

Коментуючи закінчення чемпіонату Європи з футболу, який проходив цього літа в Україні та Польщі, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін підкреслив, що це була подія, якої вся Україна чекала кілька років – як з побоюваннями, щоб все гарно провести, так і з очікуваннями, що це стане проривом для держави.

- Я думаю, що це справді був прорив. «Євро-2012» відкрило Україну світові. Півтора мільйони уболівальників, які приїхали на чемпіонат, побачили, що Україна – це цивілізована європейська країна, не зважаючи на те, що попередній уряд залишив економіку країни у тяжкому стані, а стадіони – недобудованими, - наголосив Сергій Ларін. Він підкреслив, що Україна отримала мільярдні інвестиції, нові стадіони, відремонтовані дороги та сучасні готелі.

Тепер, переконаний губернатор, треба готуватися до Чемпіонату Європи із баскетболу, який має відбутися у 2015-му році. Сергій Ларін вже підписав розпорядження, щоб підняти баскетбол на Кіровоградщині на новий якісний рівень – його текст оприлюднено на сайті адміністрації. Заходи передбачають створення у районах і містах області осередки федерації баскетболу Кіровоградської області, встановлення нових та здійснення ремонту діючих баскетбольних майданчиків за місцем проживання та відпочинку громадян, у навчальних закладах області. Крім цього, документ передбачає створення у вищих навчальних закладах області секції з баскетболу та відкриття відділення баскетболу в усіх дитячо-юнацьких спортивних школах області.

Нагадаємо, що єдиним конкурентом України у боротьбі за право проведення Євробаскет-2015 була спільна заявка Великобританії, Франції, Німеччини, Італії та Хорватії. У грудні минулого року ці країни (крім Великобританії) зняли свою заявку. Таке рішення президенти федерацій баскетболу чотирьох країн мотивували недовірою до процесу вибору і сумнівами в професіоналізмі ФІБА-Європа. 18 грудня у Мюнхені було оголошено, що турнір відбудеться в Україні. Гасло української заявки: «Ми готові!» (англ. "We are ready!"), що вказує на досвід країни, який був отриманий при приготуванні до футбольного «Євро 2012». Як запевняє президент федерації баскетболу України Олександр Волков, саме цей досвід та готовність української інфраструктури до прийняття чемпіонатів такого рівня стали вирішальним фактором в обранні України.

3864Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: