Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: І. Чала, провідний фахівець з питань зайнятості Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 29 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/29/suchasni-dzherela-vakansii-jak-znaiti-robotu-vzhe-zaraz.htm
суспільство, 29 вересня 2021

Сучасні джерела вакансій: як знайти роботу вже зараз

І. Чала, провідний фахівець з питань зайнятості Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості


Як знайти роботу вже зараз, який алгоритм пошуку є найдієвішим – на ці та інші запитання шукали відповіді шукачі роботи під час майстер-класу, що відбувся днями в Новгородківській районній філії обласного центру зайнятості.


«Незалежно від того, який професійний досвід у шукача роботи, починати процес пошуку нової роботи кожного разу доводиться з чистого аркуша. Змінюється не тільки ринок праці, вимоги до шукачів роботи, а змінюємося й ми самі, наші погляди на те, яким має бути наступне робоче місце, зайнятість і плата за працю», – розпочала семінар Інна Чала, провідний фахівець з питань зайнятості районної філії.


Фахівчиня ознайомила присутніх з перевагами та недоліками кожного джерела, які орієнтовані на допомогу в пошуку роботи.


Учасники майстер-класу по черзі висловлювали власні думки щодо критеріїв пошуку роботи, обговорювали найбільш популярні джерела вакансій та відслідковували рейтинг кожного джерела.


Особливу зацікавленість у безробітних викликала інформація про можливості інтернет-ресурсів державної служби зайнятості, зокрема персонального електронного кабінету.


«Зареєструвавши персональний електронний кабінет, ви отримаєте змогу створити власне резюме, підібрати роботу, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливістю професійного навчання, скористатися сервісами профорієнтаційної платформи, переглянути відповідну чинну законодавчу базу, отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю», – більш детально розповіла І. Чала.


Крім того, фахівчиня акцентувала увагу присутніх на важливості легального працевлаштування та зазначила, що соціальні гарантії існують лише за умов офіційної, задекларованої зайнятості.


Наприкінці заходу кожному шукачеві роботи було надано рекомендації щодо активізації на ринку праці, щоденного опрацювання декількох джерел вакансій, а також використання різноманітних джерел, що значно прискорить працевлаштування безробітних.



1063Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: