Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Л. Решетник, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного цен
Дата: 29 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/29/spivpratsja-z-robotodavtsjami-vidpovidaemo-konsultuemo-roz-jasnjuemo.htm
суспільство, 29 вересня 2021

Співпраця з роботодавцями: відповідаємо, консультуємо, роз’яснюємо

Л. Решетник, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного цен


Днями в Добровеличківській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців з питань співпраці служби зайнятості та роботодавців відповідно до вимог чинного законодавства про зайнятість населення.


До участі у заході були запрошені представники Піщанобрідського професійного аграрного ліцею, ТОВ НВК “ЕКО-ГРИБ”, Відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Тишківської сільської ради, Помічнянського ККП, КНП “Помічнянська міська лікарня”.


Фахівчиня з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями районної філії обласного центру зайнятості Людмила Решетник ознайомила присутніх із ситуацією на місцевому ринку праці, з елементами рекрутингу та доцільністю їх використання, презентувала перелік послуг, що надає державна служба зайнятості, а також наголосила на механізмах стимулювання роботодавців, які створюють нові робочі місця і працевлаштовують на них безробітних громадян.


Під час семінару обговорювалися питання легалізації трудових відносин, організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру. Також було розглянуто питання про необхідність виконання квоти з працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, звітування та строки подання інформації, порядок заповнення, порядок розрахунку квоти, а також відповідальність за невиконання роботодавцями нормативу.


Крім того, було презентовано онлайн-послуги служби зайнятості, які особливо ефективні та зручні для комунікацій з клієнтами. Л. Решетник запропонувала роботодавцям скористатися сучасним електронним сервісом «Електронний кабінет роботодавця», який зорієнтований на підвищення комфорту співпраці центру зайнятості з роботодавцем та економії часу, у т.ч. й подання звітів.


Наприкінці заходу його учасники долучилися до активного обговорення порушених питань та отримали відповіді на всі запитання, що їх цікавили.



839Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: