Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юлія Линник, начальник відділу рекрутингу Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 27 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/08/27/rekruting-personalu-pratsjue-novi-trendi-u-pratsevlashtuvanni.htm
суспільство, 27 серпня 2021

Рекрутинг персоналу працює: нові тренди у працевлаштуванні

Юлія Линник, начальник відділу рекрутингу Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


У Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості активно розвивають таку сучасну форму працевлаштування, як рекрутинг. Його сутність полягає у задоволенні потреб роботодавців у пошуку кваліфікованого персоналу та громадян, які активно шукають роботу.


Для цього рекрутер здійснює підбір працівників, аналізуючи професійно-кваліфікаційних склад безробітних, використовує інтернет-сайти пошуку роботи, аналізує звітність щодо професійного складу працівників, які вивільнятимуться.


Безумовно, робота рекрутера, як і будь-яка інша робота з людьми, непроста. Проте вона має свої результати: лише з початку року більше 100 роботодавців знайшли працівників, а майже 300 незайнятих громадян отримали постійну роботу.


Одним із таких прикладів є історія працевлаштування двадцятидворічної мешканки міста Кропивницький Тетяни Колєсніченко. За освітою вона фахівець з методів розширення ринку збуту (маркетолог), за здобутим фахом не працювала. Та, маючи бажання до фінансової незалежності, влаштувалася касиром до мережі ТОВ «НоваПей». Через незалежні від неї причини вона звільнилася з роботи.


Під час самостійного пошуку роботи дівчина зрозуміла, що без досвіду роботи працевлаштуватися буде складно.


«Сьогодні знайти роботу – це ще той квест: у липні минулого року я звільнилася з роботи і сподівалась, що швидко знайду нову. Мої самостійні пошуки були зведені нанівець», – стверджує колишня безробітна.


Із упевненим наміром знайти роботу дівчина звернулася до відділу рекрутингу Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. За її словами, вона навіть не сподівалася, що зможе віднайти роботу у короткий термін.


Фахівці відділу з’ясували її досвід роботи, освіту, професійні навички та запропонували вакансію «Фахівець з методів розширення ринку збуту (маркетолог)», що була актуальною у ТОВ «УДЕН-Україна». Оскільки безробітна не мала досвіду роботи, заявленого роботодавцем у вимогах до вакансії, було домовлено про співбесіду.


З пропозицією роботодавця щодо проходження стажування безпосередньо на робочому місці безробітна, не розмірковуючи, погодилася.


Під час стажування вона набула потрібних навичок, опанувала специфіку роботи саме на майбутньому робочому місці, тому керівник підприємства запропонував їй постійне місце роботи.


«Пані Тетяна з перших днів стажування зарекомендувала себе як відповідальна та працьовита робітниця. Крім того, вона привітна та дуже уважна до клієнтів, це і стало вирішальним у прийнятті рішення запропонувати їй постійне місце роботи», – зауважує фахівчиня відділу кадрів ТОВ «УДЕН-Україна» Алла Гончаренко


Результатом залишились задоволені всі: безробітній було видано направлення на працевлаштування, а роботодавець отримав бажаного працівника.



1636Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: