Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Бібліотека-філія №17
Дата: 20 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/08/20/ukraintsi-jaki-vdoskonalili-svit.htm
суспільство, 20 серпня 2021

Українці, які вдосконалили світ

Бібліотека-філія №17


Для своїх читачів до Дня Незалежності України бібліотека-філія №17 підготувала книжкову виставку-вшанування "Українці, що вдосконалили світ". 


На ній представлена література, яка знайомить з нашими  співвітчизниками, які зробили приголомшливі відкриття та змінили світ. Це Ігор Сікорський, який винайшов гелікоптер, В'ячеслав Петров став винахідником оптичного компакт-диску, легендарний Сергій Корольов подарував людству ракетний двигун, Юрій Кондратюк відкрив закон космічних польотів, Борис Патон вперше в світовій історії досяг зварювання живих тканин та багато інших.  Деякі імена тільки в наш час повертаються на Батьківщину. Вони стали світовими сенсаціями, а українці повинні про них знати, ними, без сумніву, варто пишатися.


Крім цього в книгозбірні відбулись поетичні читання "Нащадки славних козаків", про повітря свободи, про щастя жити у вільній країні, про пам'ять, яка спонукає шукати відповіді на складні питання. Наша країна наближається до таких державних свят як День Державного Прапора України, День Незалежності та День пам'яті захисників України. То ж пропонуємо своїм читачам згадати шлях, пройдений нашою державою, поміркувати про долю Батьківщини.


1133Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: