Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А. Хохуля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайн
Дата: 16 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/08/16/nashe-maibutne-v-nashih-rukah.htm
суспільство, 16 серпня 2021

Наше майбутнє – в наших руках

А. Хохуля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайн


Під таким девізом з нагоди Міжнародного дня молоді фахівці Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості провели засідання клубу для молоді «Назустріч успіху».


Організатори заходу поставили собі за мету підвищити поінформованість незайнятої молоді про їхні можливості у різних сферах життя, в тому числі і при працевлаштуванні.


Захід пройшов за участі завідуючої відділенням центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Алли Петренко та спеціаліста відділу «Устинівське бюро» Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Пономар.


Відкрила захід провідна фахівчиня відділу районної філії обласного центру зайнятості Алла Хохуля, яка надала вичерпну інформацію про зміст державної підтримки зайнятості молоді, труднощі, з якими стикаються громадяни цієї категорії при пошуку підходящої роботи, джерела пошуку вакансій, у тому числі вебресурси державної служби зайнятості тощо. Обговорили й причини, що заважають їм працевлаштуватися на бажану роботу та стати активними суб’єктами ринку праці.


Н. Пономар зупинилась на перевагах офіційного працевлаштування та розповіла про відповідальність за порушення законодавства, що регулює сферу зайнятості населення. 


Завідуюча відділенням центру надання соціальних послуг А. Петренко ознайомила учасників заходу з новою формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування – патронатом над дитиною. Присутніх поінформували про критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, їхні обов’язки під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.  «Слід зазначити, що на території нашої громади вже є одна патронатна сім’я, створена колишньою безробітною», – підкреслила А. Петренко.


«Тож, нам під силу змінити наше життя на краще, достатньо лиш захотіти. Кожен з нас – творець власного щастя. Наше життя залежить від наших дій сьогодні. І завжди слід пам’ятати, що наше майбутнє в наших руках, тож головне – не опускати їх», – наголосила фахівець центру зайнятості. 


Захід проходив у формі діалогу. Учасники були активними та ставили запитання представникам вищезазначених організацій.


За словами учасниці заходу Карини Лещенко, інформація була цікавою, а головне – корисною. Вона повідомила, що знання певних аспектів законодавства допоможе молодим людям не дати себе ошукати при працевлаштуванні на роботу, контролювати дотримання роботодавцем трудового законодавства та виконувати свої обов’язки як найманих працівників.


1171Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: