Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 13 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/08/13/osvitnja-didzhitalizatsija-u-kropivnitskomu.htm
суспільство, 13 серпня 2021

Освітня діджиталізація у Кропивницькому


У Кропивницькому відбулася робоча зустріч, з приводу впровадження системи управління освітнім процесом «My school», за участі голови Кіровоградської обласної ради, представника партії «Слуга Народу» Сергія Шульги, народного депутата від фракції «Слуга Народу» Олега Тарасова, міського голови Кропивницького Андрія Райковича,депутата Вільнюської міської ради Редаса Лаукиса, почесного консула Литви в Україні Сергія Тарасова та представника Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати в Україні Петра Крайсвітнього.


Участь у проєкті мали можливість взяти лише міста-мільйонники, однак, на прохання та за підтримки почесного консула Литви, Сергія Тарасова, долучитись до нього запросили і Кропивницький, тож електронна платформа «My school» запрацює як у закладах середньої освіти Кропивницького, так і в комунальних освітніх закладах Кіровоградщини.


Про сам проект розповів народний депутат Олег Тарасов: «Прийнято рішення розпочати пілотний проєкт із залученням 10-15 шкіл і протягом 2-х місяців протестувати систему і визначити доцільність та необхідність її впровадження».


Програма має функціонал Microsoft Teams: школи-учасники отримають пакет МS Office, необхідний для онлайн навчання. Розглядалось і питання застосування хмарної системи електронного документообігу Deka office і Deka Office Cloud.


Учасники зустрічі також обговорювали можливість участі Кропивницького в україно-литовсько-німецькому проєкті «Діджиталізація 2х тисяч класів» спільний з National Geographic та BBC, в рамках якого, усі підручники для 1-х класів будуть повністю оцифровані.


«Ідея втілення в життя даних проєктів є актуальною як ніколи. Україна в процесі впровадження paperless («без паперів»). Вся необхідна інформація буде доступна в електронних реєстрах. Тож такі розробки покликані зробити навчальний процес більш доступним, комфортним та якісним. Особливо, діджиталізація освітнього процесу актуальна в умовах пандемії та суцільних локдаунів. Тому, радію, що на Кіровоградщині теж може з’явитись такий корисний та необхідний IT-продукт» - зазначив народний депутат.


Голова Кіровоградської обласної ради, представник партії «Слуга Народу» Сергій Шульга додав: «Інвестиції в освіту на Кіровоградщині плануємо залучити спільно з Почесним консулом Литовської Республіки у Кропивницькому. Мова йде про розширення пілотного проєкту «My School» на освітні заклади обласного рівня. Це електронна інформаційна система для шкіл із функціями щоденника. У проєкті вже беруть участь навчальні заклади Кропивницького. Будемо обговорювати пропозицію до співпраці і з нашими громадами.


Також є ідея поширити такі інформаційні системи у вишах.


До речі, реформа саме литовської освітньої системи вважається однією із найбільш прогресивних. Литовцям вдалося децентралізувати школу, змінити підхід до навчання та з-поміж іншого запровадити автоматизовані електронні продукти. Тож, маю надію, що наш крок до змін буде результативним».


1522Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: