Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 2 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/02/-ob-ednaimo-ditei-mistetstvom-natsionalnii-rekord-vstanovili-u-kropivnitskomu-foto-.htm
суспільство, 2 вересня 2020

«Об’єднаймо дітей мистецтвом»: Національний рекорд встановили у Кропивницькому (ФОТО)


У Кропивницькому на Театральній площі відбувся гала-концерт Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», організатором якого є Культурно-мистецький фонд «Перспектива» Артема Стрижакова. У рамках фесту вдалося встановити національний рекорд України, не зважаючи на те, що захід проводився дистанційно.


Цьогорічний ХІІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» зібрав рекордну кількість учасників. Такою ж рекордною стала і кількість країн-учасників - Індія, Польща, Канада, Сербія, Білорусь, Молдова, Румунія, Кувейт, Азербайджан та Україна. Для участі у конкурсі талановиті діти надсилали відео, його оцінювали члени журі та визначали переможців і призерів у таких номінаціях: естрадний вокал, соло,  сучасна, естрадна хореографія, бальний та народно-сценічний танець.  Під час гала-концерту відбулося нагородження: Перше місце у номінації «Естрадний вокал» в першій віковій категорії отримала вокалістка з Дніпра Марія Бойко. У другій віковій категорії визначили трьох переможців - Наталія Гал з міста Новий Тарг (Польща), Дар’я Бутенко з міста Торець Донецької області та Григорій Синжеряк з Харкова. 


У номінації «Народна пісня» перше місце завоював аматорський дитячий колектив «Калинонька» з селища Липняжка Добровеличківського району,  народний художній фольклорний колектив «Джерельце» з Олександрівки. Перемогу  у змішаній віковій категорії здобув ансамбль народної пісні «Український сувенір» з міста Верхньодніпровськ Дніпропетровської області.


У номінації «Хореографія» народний художній хореографічний ансамбль «Час Пік» з Кропивницького отримав перемогу в другій віковій та змішаній віковій категоріях. Перемогу другій віковій категорії завоювала хореографічна група народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» зі Знам’янки та зразковий художній ансамбль народного танцю «Стожари» із Запоріжжя. Золото у номінації «Хореографія» завоював кропивницький народний художній колектив хореографічний ансамбль «Росинка» та ансамбль народного танцю «Веселія» з Кишинева (Молдова).


Почесний член журі, легендарний хореограф Григорій Чапкіс нагородив Кубком колектив з Молодови під назвою "Извоареле". Гран-прі отримали кілька колективів


«Фестиваль вперше організували онлайн. Зверніть увагу на те, яка велика кількість учасників з різних країн. Хто ж організатори? Країна повинна знати своїх героїв. Я назву двох головних - Артем Стрижаков та Олександр Ткаченко - саме вони все організували. Наголошую, безкоштовно, адже це некомерційний конкурс», - зазначив у відеозверненні Чапкіс.


Найбільш очікуваною подією фестивалю стало встановлення національного рекорду України. Представник національного реєстру рекордів Олександр Кушпіта зафіксував рекорд в номінації "Найбільша кількість одночасної участі дітей та молоді з різних країн світу у Міжнародному фестивалі, що проводився дистанційно" – це 3622 особи.


«3 622 людини – це серйозно. Дуже дякую журі за вашу працю, а також вітаю всіх з встановленням нового рекорду України. Ми вкотре  довели, що ми танцювальна столиця України. Вітаю всіх!», - привітав учасників фестивалю засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.  




         

1484Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: