Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: lb.ua
Дата: 28 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/08/28/-naftogaz-na-45-pidnjav-tsinu-na-gaz-dlja-naselennja-za-misjachnim-tarifom-i-na-10-za-richnim.htm
суспільство, 28 серпня 2020

"Нафтогаз" на 45% підняв ціну на газ для населення за місячним тарифом і на 10% - за річним

lb.ua


Зростання цін у компанії пояснили підвищенням вартості газу на європейських газових хабах.


Компанія "Нафтогаз України" опублікувала вересневі ціни на газ для побутових споживачів.


Згідно з повідомленням на сайті компанії, вереснева ціна на природний газ в рамках тарифу "Місячний" становить 4,7 грн/куб.м. з ПДВ, без вартості розподілу (доставки), що на 45,1%, або 1,46 грн/куб. м, перевищує серпневу ціну.


Крім того, в рамках тарифу "Річний" з 16 по 30 вересня газ подорожчає ще на 10,8% (0,51 грн/куб. м) - до 5,24 грн/куб. м.


У "Нафтогазі" зростання цін пояснюють підвищенням вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається напередодні опалювального сезону.


"Разом з тим, цього року збільшення цін є відносно помірним, враховуючи великі запаси газу в українських підземних сховищах газу", - зазначають у компанії.


У "Нафтогазі" нагадують, що тариф "Річний" допомагає застрахуватися від зростання цін на газ в період високих цін (опалювальний сезон). Тож всі охочі можуть зафіксувати ціну газу на 12 місяців і платити за блакитне паливо рівними частинами впродовж року.


Оновлено. У "Нафтогазі" зазначили, що НАК  не встановлює ціни на газ для всіх побутових споживачів, а лише для своїх клієнтів. Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу".


"Ми займаємо лише 2% ринку постачання газу населенню", - йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, у серпні ціна на газ для населення зросла на 9,1% - до 3,24 гривні/куб. м.


У липні "Нафтогаз" збільшив  ціну на природний газ для населення на 7,2%, або на 155 грн/тис. куб. м порівняно з червнем - до 2 297,53 грн/тис. куб. м.


Перед тим у компанії кілька місяців поспіль звітували про зниження ціни на газ.


lb.ua

1479Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: