Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 23 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/03/23/kostjantin-jarinich-derzhavna-dopomoga-pri-narodzhenni-ditini-mae-buti-spravedlivoju-ta-vidchutnoju-dlja-molodih-simei.htm
суспільство, 23 березня 2018

Костянтин Яриніч: Державна допомога при народженні дитини має бути справедливою та відчутною для молодих сімей


Про це, під час виступу з парламентської трибуни, заявив народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Костянтин Яриніч.


Депутат звернув увагу на те, що державна політика з підтримки молодих сімей сьогодні не є достатньою.


«Прошу кожного задати собі риторичне питання: чи можливо при нинішньому рівні цін забезпечити хоча б елементарні потреби для дитини, якщо розмір державної допомоги складає 860 гривень на місяць? Переконаний, що ні.


Саме тому, разом з моїм колегою по фракції «Блок Петра Порошенка» Андрієм Шиньковичем та групою народних депутатів, ми розробили та зареєстрували законопроект № 6576, який покликаний зробити державну підтримку при народженні дитини справедливою та відчутною для молодих сімей», – розповів Яриніч.


Він зазначив, що в разі прийняття законопроекту, розмір матеріальної допомоги при народженні дитини зросте втричі та щокварталу збільшуватиметься зі зростанням розміру прожиткового мінімуму.


«Адже, неприпустимо, коли при невпинному зростанню цін на товари та послуги, розмір щомісячних виплат залишається незмінним. Крім того, законопроектом передбачена диференціація таких виплат, а саме їх зростання при народженні другої, третьої та кожної наступної дитини», – зауважив депутат.


Він також просить профільний Комітет з питань сім’ї та молодіжної політики нарешті таки розглянути на своєму засіданні даний проект закону та внести його на розгляд в сесійну залу.


«Державна підтримка молодих сімей та їх дітей повинна стати відчутною та справедливою», – додав Яриніч.

solydarnist.org

2337Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: