Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: За матеріалами аналітичної записки «Професії майбутнього» Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України
Дата: 21 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/03/21/profesii-maibutnogo-ta-stvorennja-novih-robochih-mists.htm
суспільство, 21 березня 2018

Професії майбутнього та створення нових робочих місць

За матеріалами аналітичної записки «Професії майбутнього» Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України


Прогнозується, що нові робочі місця створюватимуться саме навколо Інтернету речей: фахівці з інших сфер однозначно використовуватимуть його можливості та властивості (обробкавеликих масивів даних, віддалений доступ до техніки), навіть не заглиблюючись у тонкощі технології, якою користуються. Маркетологи зможуть глибше вивчати свою аудиторію, експерти з без­пеки - дистанційно та напівавтоматизовано виявляти та усувати загрози, лікарі та механіки - відповідно, діагностувати людей та техніку. Вже сьогодні людей і машини за десятками параметрів вивчають віддалено, використовуючи істотні розробки Інтернету речей.


Під «Інтернетом речей» варто розуміти комплекси й сис­теми, що складаються з сенсорів, мікропроцесорів, виконавчих пристроїв, локальних та/або розподілених обчислювальних ре­сурсів і програмних засобів, програм штучного інтелекту.


За даними, отриманими в результаті опитування експертів з різних галузей про нові робочі місця та місця, що стануть кри­тично важливими для своєї галузі до 2020 p., визначено наступні.


По-перше, це  – аналітики даних, як було зазначено вище. Компанії очікують, що вони допоможуть з потоку даних виокре­мити потрібні статистичні дані, отримані внаслідок технологіч­них зрушень. По-друге, це  – спеціалізовані торгові представники, тому що практично кожна галузь має стати досвідченою у комер­ціалізації та поясненні своїх пропозицій для бізнесу, державних клієнтів і споживачів, незважаючи на інноваційний технічний ха­рактер самих продуктів, через те, що вони орієнтовані на типи нових клієнтів, з якими компанія ще не знайома.


Інші нові спеціальності включають також нові види людсь­ких ресурсів та спеціалістів з організаційного розвитку, інже­нерні спеціальності, такі як матеріали, біохімія, нанотехнології та робототехніка, фахівці з регуляторних і державних відносин, експерти геопросторових інформаційних систем, комерційні та промислові дизайнери.


Один із найбільш перспективних напрямів інженерії  – створення та обслуговування роботів. Насправді до цього напря­му можна буде зарахувати цілий набір окремих спеціальностей - творців домашніх, промислових роботів, медичних і роботів для розваг.


За підсумками експертів Cisco, кількість домашніх роботів у містах сучасних розвинених країн подвоюється кожні 9 міся­ців. Після 2020 р. промислові, домашні, дитячі та медичні роботи стануть повсякденною реальністю й необхідністю. Промислове виробництво автоматизується приблизно на 90%. Машини пов­ністю замінять людей на найнебезпечніших роботах - у шахтах, при проведенні підводних та будівельних робіт. З'являться такі перспективні галузі, як створення нейроінтерфейсів для керуван­ня роботами, тобто технології, яка дозволить керувати машинами силою думки.


Потреба у новому форматі керівника, який успішно керу­ватиме компаніями, незважаючи на майбутні зміни та зрушення, спостерігається у галузях енергетики, медіа, розваг та інформації.



2903Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: