Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ліана Амбарцумян
Дата: 1 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/02/01/do-navchalnih-planiv-lotnoi-akademii-budut-vvedeni-metodichni-rozrobki-norvegiv.htm
суспільство, 1 лютого 2017

До навчальних планів Льотної академії будуть введені методичні розробки норвегів

Ліана Амбарцумян


Сьогодні під час прес-конференції Сергій Неділько, начальник Льотної академії НАУ повідомив, що до навчальних планів академії будуть введені методичні розробки норвегів. 


Пов'язано це з тим, що з 23 по 27 січня нинішнього року представники академії та ДСНС в Кіровоградській області взяли участь у семінарі-стажуванні з пошуку та порятунку в місті Будо (Норвегія). Захід був організований на вищому рівні. Учасники семінару відвідали понад 20 місцевих установ, які займаються пошуком та порятунком і могли переконатися у досконалій організації процесу та якісній координації усіх залучених служб.

 

Світлана Бондарчук, доцент кафедри пошуку і порятунку, авіаційної безпеки та спеціальної підготовки, командир Загону швидкого реагування Кіровоградської області Товариства "Червоний хрест України" розповіла, що кожен житель Норвегії, у разі надзвичайної ситуації, знає, що  швидко і вчасно отримає першу допомогу від волонтерів так, як на 500 жителів Норвегії припадає один волонтер з пошуку та порятунку. 


"Беручи приклад з Норвегії,  де 70 % населення займаються волонтерською діяльністю, ми хочемо створити в районних центрах  Кіровоградщини волонтерські загони, які надаватимуть допомогу населенню, у разі надзвичайних ситуацій. Наразі, ми маємо волонтерський загін на базі Льотної академії НАУ і прагнемо залучити до волонтерської діяльності якомога більше людей" - додала Світлана Бондарчук.


Сергій Неділько розповів, що вже зараз Льотна академія НАУ візьме на озброєння багато технік та методик у навчанні та підготовці рятувальників. Щодо цього 30 січня 2017 року було прийнято відповідне рішення Вченої Ради академії. 


Так,  до навчальних планів всіх спеціальностей та спеціалізацій будуть введені методичні розробки, що їх надали норвезькі колеги.


2693Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: