Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 30 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/08/30/petrivschina-vidznachila-25-richchja-nezalezhnosti-ukraini.htm
суспільство, 30 серпня 2016

Петрівщина відзначила 25-річчя незалежності України



25-та річниця незалежності України - це знакова подія для нашого народу. Чверть століття дуже невеликий відрізок часу в історичному вимірі, але для нинішнього покоління українців – це вкрай непростий період становлення нашої державності. Попри всі негаразди ми продовжуємо боротись за свою країну, за її єдність та суверенність, а, дякуючи мужнім воїнам АТО – маємо можливість всією громадою відзначати цей знаковий ювілей держави.


В Петрівському районі святкові заходи розпочалися молебнем «В ім’я процвітання України», який відбувся у Свято-Покровському храмі селища Петрового за участю голови райдержадміністрації Сергія Завалія, голови районної ради Тамари Сакари та заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети.

 

Далі урочистості продовжилися яскравою, багатолюдною Ходою вишиванок та «парадом» дитячих колясок «Українець з колиски», яка під мелодійний супровід музик прямувала до парку відпочинку, де і пройшла основна частина святкування.


Біля приміщення районного Будинку культури учасників Ходи зустрів духовий оркестр. Привертала увагу петрівчан і гостей виставка декоративно-ужиткового мистецтва, а особливу цікавість – варенична «У Петра і у Петрівни».


Перед початком урочистої частини керівники району відкрили майданчик з вуличними тренажерами, який було нещодавно встановлено в парку за сприяння голови ПСП «Райпольського» Володимира Деркача.


Керівники району – Сергій Завалій та Тамара Сакара привітали земляків з головним святом держави, вручили з нагоди 25-ї річниці Незалежності України відзнаки районної ради і районної державної адміністрації кращим працівникам різних сфер і галузей, підприємцям, громадським активістам.


З вітальними словами до громади, також, звернулася Петрівський селищний голова Світлана Тилик та нагородила кращих працівників з різних галузей та активних громадських діячів райцентру.


Під час урочистої частини присутні згадали всіх полеглих в бою за незалежну Україну та вшанували хвилиною мовчання тих, кого відібрала війна на Сході країни. Сергій Володимирович та Тамара Вікторівна вручили квіти Тамарі Олексіївні Лисенко - мамі загиблого в АТО героя – Олексія Лисенка.

 

Піднесений патріотичний настрій глядачів збагатили емоції, що їх подарували своїми виступами кращі художні колективи, окремі виконавці району. Вони створювали гарний настрій своїми виступами та приймали в свою адресу щире захоплення і гарячі аплодисменти.


На честь свята керівники району привітали сім’ю Коваленків Максима і Катерини (с.Новий Стародуб) з новонародженим, сім’ї Наталії і Юрія Бісерових та Алли і Віктора Абияких (смт Петрове), які цього року відзначають «срібне весілля» та родину Бориса і Лідії Гнатюків (с.Козацьке), які саме 24 серпня 42 роки тому створили сім’ю, виростили гарних дітей та онуків та вручили цінні і пам’ятні подарунки.


У програмі святкування відбувся огляд світлиць, які цього року презентували улюблену українську страву – вареники. Всі бажаючи мали змогу скуштувати витвори господарочок із Петрівської РДА і районної ради, відділу освіти, служби у справах дітей і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Петрівської селищної ради і ДНЗ «Рудана», Петрівського РЕМу, Петрівської ЦРЛ, громадських організацій волонтерів і учасників АТО, працівників територіального центру і студентів «Універститету ІІІ віку». Вони із справжньою українською гостинністю пропонували вареники з різною начинкою, різної форми, навіть різного кольору, і деколи вражаючих розмірів – від найбільшого, до найменшого. Презентували свої страви господині за українськими традиціями – з жартами, піснями, приказками. За участь у огляді-конкурсі всі вони отримали Подяки і подарунки.


Петрівчани цього дня мали змогу досхочу поласувати варениками – поряд із світлицями всім бажаючим роздавали цю страву. Малюки також не залишилися без сюрпризів – вони також безкоштовно отримали морозиво. Спонсорами частувань стали Олександр Федюк – директор торгівельної сітки мережі магазинів «Оптовичок» та Олег Гушлевський – директор торгівельної сітки мережі магазинів «Купець».


Завершилося святкування вечором відпочинку для ветеранів, в програмі якого були різноманітні конкурси, ігри, танці, розваги, лотерея. Захід зібрав багато людей поважного віку, які спілкувалися та танцювали під супроводження духового оркестру.


А ввечері для молоді було організовано безкоштовну дискотеку біля районного Будинку культури.


Довгоочікуване свято вдалось. Гадаємо, що кожен із нас у своїх серцях понесе вогник гордості за те, що ми українці, що ми народились на цій прекрасній землі, єдиній і неповторній. Після свята почнуться будні, де кожен з нас повинен буде по-своєму добиватися перемог для України.


2584Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: