Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Харитонова, Новгородківський РС КВІ УДПтС України в Кіровоградській області
Дата: 22 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/07/22/v-novgorodkivskomu-raioni-bulo-provedeno-perevirku-za-mistsem-prozhivannja-zasudzhenih-nepovnolitnih.htm
суспільство, 22 липня 2016

В Новгородківському районі було проведено перевірку за місцем проживання засуджених неповнолітніх

Світлана Харитонова, Новгородківський РС КВІ УДПтС України в Кіровоградській області


Виховання є необхідною суспільною функцією, оскільки від нього значною мірою залежить життя і розвиток суспільства. Особлива роль в ньому покладається на батьків, які мають проблемних дітей. Нажаль, іноді про це батькам необхідно нагадувати та допомагати, щоб направити неповнолітнього у вірне русло та допомогти у вирішенні складних життєвих ситуацій.


З цією метою, 20.07.2016 року та для попередження вчинення неповнолітніми повторних кримінальних правопорушень співробітниками Новгородківського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції, фахівцем (з питань соціальної роботи із суб'єктами пробації) С.Харитоновою, старшим інспектором О.Мартинюком, спільно з старшим інспектором Новгородківського ВП та фахівцем із соціальної роботи РЦСССДМ, було проведено перевірку за місцем проживання засуджених неповнолітніх, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції та проживають на території Верблюзької сільської ради.


Під час зустрічі із засудженими дітьми та їх батьками було проведено бесіди на тему попередження вчинення повторного кримінального правопорушення, особливу увагу було звернуто на вплив батьківського контролю на поведінку дітей, надані рекомендації щодо посилення контролю за поведінкою, колом спілкування та проведенням вільного часу дитиною. Також було проведено перевірку соціально-побутових умов проживання засуджених та складено акти обстеження, надані рекомендації щодо можливості вирішення складних питань.


Для правильного вирішення виховних завдань велике значення має розуміння засудженими та їхніх близьких, що звільнення від відбування покарання з випробуванням — це своєрідне попередження про недопустимість вчинення подібного в майбутньому. Складність перевиховного процесу в тому, що в цей час наступає "душевна криза" в неповнолітнього, коли руйнуються стійкі неправильні погляди й переконання, ідеали, втрачається мета життя. Жити по-старому підліток уже не може, а по-новому ще не вміє. Саме тому підтримка та допомога з боку всіх можливих сторін така необхідна дітям та їхнім сім’ям. 


2407Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: