Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 вересня, 16:25
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/16/v-ukraini-zapuskajut-edozvil-na-jaki-poslugi-mozhut-rozrahovuvati-pidpriemtsi.htm
новини, 16 вересня, 16:25

В Україні запускають "єДозвіл": на які послуги можуть розраховувати підприємці


В Україні Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл) стане доступною для підприємців уже з 18 вересня, пише "Економічна правда".


Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу "Економічна політика України. Відновлення під час війни" в Києві.


"Ми запускаємо систему єДозвіл. Вже післязавтра підприємцям на порталі Дія стане доступна послуга з реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці. 


Раніше декларація реєструвалася територіальним центром Держпраці за п’ять днів. Відтепер бізнес зможе подати декларацію зручно та швидко в один клік, а система єДозвіл автоматично перевірить та зареєструє її", — сказала Юлія Свириденко.


Нещодавно Кабмін додав до цього переліку висновок Мінекономіки, який дає право подовжити граничний строк розрахунків за експортно-імпортними операціями. 


"Хочемо, аби підприємці могли отримати й висновок, який дає право подовжити граничний строк розрахунків за операціями з експорту та імпорту. До сьогодні висновок видавався в паперовій формі. Незабаром подача документів займатиме до години часу замість кількох днів", — розповіла Юлія Свириденко.


Ця послуга запрацює у жовтні й теж буде доступною в Дії. 


Як зазначив заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Циборт, у планах Мінекономіки — повна цифровізація дозволів та ліцензій. "Довгостроково маємо амбітну ціль — 100% дозволів і ліцензій Мінекономіки видає в електронному форматі, а середній час обробки заявок складає один робочий день", — сказав Олександр Циборт.


Загалом, Міністерство економіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу через "єДозвіл", який доступний у "Дії". Окрім двох згаданих, також планують оцифровувати:


- ліцензію на провадження туроператорської діяльності;

- ліцензію на провадження господарської діяльності з ветеринарної практики;

- ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

- ліцензію на провадження освітньої діяльності за рівнем дошкільної освіти;

- реєстр розгляду скарг здобувачів ліцензій, ліцензіатів на дії (бездіяльність) органів ліцензування щодо порушення законодавства у сфері ліцензування;

- ліцензію на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення;

- декларацію про провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.


Нагадаємо:


Уряд ухвалив постанову та дав старт системі "єДозвіл" для бізнесу. Скоро в Дії запрацює перший етап проєкту — п’ять послуг для отримання ліцензій та декларації у сфері охорони праці. Поступово перелік розширюватиметься


564Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: