Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 серпня, 14:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/08/23/ukrainskii-veteranskii-fond-pidtrimka-veteranskogo-biznesu-tse-pidtrimka-ukrainskoi-ekonomiki.htm
новини, 23 серпня, 14:43

Український ветеранський фонд: підтримка ветеранського бізнесу — це підтримка української економіки


Підсилювати ветеранів та створювати їм нові можливості — основні завдання, які ставить перед собою Український ветеранський фонд. Від початку своєї роботи фонд підтримав 857 проєктів ветеранського підприємництва, надав 432 мільйони гривень на ветеранські бізнеси за конкурсними програмами та 11,2 мільйона гривень за програмою мікрофінансування. Про це розповіли під час VІІ Міжнародного ветеранського форуму “Україна. Ветерани. Єдність”.


У Києві відбувся VІІ Міжнародний ветеранський форум “Україна. Ветерани. Єдність”. Гасло цьогорічного заходу — "Україна ветеранів: перемога у кожному з нас”. У форумі взяли участь близько 700 ветеранів й ветеранок війни, членів їхніх сімей та родин загиблих бійців. Серед гостей — українські та іноземні урядовці, народні депутати, представники органів влади та органів місцевого самоврядування, міжнародні партнери. 


Захід мав на меті привернути увагу до проблем ветеранської спільноти, наголосити на важливості підтримки ветеранів у державі та створення необхідних умов для їхньої реінтеграції у цивільне життя.


“Нічого для ветеранів без ветеранів — саме такого підходу ми намагаємося дотримуватися в Українському ветеранському фонді, коли створюємо нові можливості для ветеранів, запускаємо нові конкурсні програми, у роботі нашої Гарячої лінії кризової підтримки. Це базовий принцип, на якому повинна базуватися не лише робота фонду, але й та ветеранська політика, яка сьогодні формується в Україні”, — наголосила виконуюча обовʼязки виконавчого директора Українського ветеранського фонду Юлія Кіріллова, яка була спікеркою панелі “Ветеран для ветеранів”. 


Зокрема, очільниця фонду повідомила, що ветерани — переможці конкурсів фінансової підтримки Українського ветеранського фонду створили 731 робоче місце, це без врахування сезонних працівників. У такий спосіб кошти, які були спрямовані на підтримку ветеранського підприємництва, продовжують працювати на українську економіку.


Детально про напрямки діяльності фонду учасники форуму мали змогу дізнатися під час сайд-івенту, на якому виступила заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко.


Як показали дослідження фонду, що одна із потреб ветеранів — це фінансова підтримка. Багато з опитаних військових і ветеранів зазначали, що хочуть розвивати власну справу в майбутньому або ж уже над цим працюють. І, власне, Український ветеранський фонд з 2022-го року надає фінансування для розвитку ветеранського підприємництва. 


Наразі фонд уже підтримав 857 проєктів ветеранів і для ветеранів, надав 432 мільйони гривень на ветеранські бізнеси за конкурсними програмами та 11,2 мільйона гривень за програмою мікрофінансування. 


“Ми реалізовуємо як конкурсні програми фінансової підтримки “Варто”, так і проєкт мікрофінансування, за яким можна отримати до 20 тисяч гривень відшкодування на ветеранський бізнес. Нам важливо, щоб у громадах зрозуміли, що ветеран — це не пільговик, це насамперед про спроможність. Зокрема, ми порахували, що станом на зараз надали на підтримку ветеранського підприємництва менше, ніж ветерани заплатили податків у свої громади”, — розповіла Каріна Дорошенко.


Фото — Український ветеранський фонд


1363Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: