Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 вересня, 13:27
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/12/v-oblasnomu-onkotsentri-vvedeno-v-ekspluatatsiju-edinii-v-ukraini-gamma-terapevtichnii-aparat-terabalt-iz-kolimatornoju-nasadkoju.htm
новини, 12 вересня, 13:27

В обласному онкоцентрі введено в експлуатацію єдиний в Україні гамма-терапевтичний апарат TERABALT із коліматорною насадкою


У КНП «Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради» введено в експлуатацію єдиний в Україні гамма-терапевтичний апарат TERABALT із коліматорною насадкою.


Крім цього, Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради за власні кошти придбав спеціальну коліматорну насадку, яка підвищує ефективність променевої терапії та безпеку пацієнтів. 


За два перші дні експлуатації гамма-терапевтичного апарату TERABALT процедуру променевої терапії отримали 22 пацієнти обласного онкоцентру, ще 55 пацієнтів пройшли передпроменеву підготовку. Загалом, ГТА TERABALT має пропускну здатність 100 пацієнтів на день. 


Послуги променевої терапії надаються пацієнтам за Програмою медичних гарантій (НСЗУ), тобто є безкоштовними для пацієнтів, яким рекомендоване променеве лікування онкологічних захворювань.

https://t.me/oblrada_kr/7915

     

401Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: