Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 червня, 12:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/06/21/na-kirovogradschini-u-dvoh-gromadah-pratsjujut-medichni-multidistsiplinarni-komandi.htm
новини, 21 червня, 12:14

На Кіровоградщині у двох громадах працюють медичні мультидисциплінарні команди


На Кіровоградщині у найвіддаленіші села Новомиргородської та Новоукраїнської  громад приїздять медичні мультидисциплінарні команди за участі медичних працівників, психолога та соціального працівника. Про це повідомляє Вікторія Семененко, комунікаційниця БО «100 відсотків життя. Кропивницький».


«Люди, які проживають у селах, мають змогу пройти безплатні обстеження та отримати необхідні консультації. Лікарі первинної ланки  проводять попередній скринінг на певні хвороби, вимірюють тиск та цукор в крові, здійснюють інші обстеження. Психолог надає моральну підтримку, соціальний працівник – допомагає з контактами гарячих ліній відповідно до питань, які виникають. Якщо буде потреба у залучені вузьких спеціалістів, ми будемо їх залучати на повторні виїзди. Люди із сільської місцевості, особливо в період війни, не завжди можуть поїхати на консультації. Ми своєю діяльністю наближаємо медичні послуги», - зауважує координаторка проєкту в регіоні Олена Мумига.


У перший місяць роботи мультидисциплінарної команди здійснено 12 виїздів, деяких людей направлено на додаткові лабораторні обстеження, консультації та лікування у стаціонарі. Наразі аналізуються запити і, ймовірно, під час повторних виїздів у села буде залучено вузьких спеціалістів. 


Загалом з червня по вересень планується здійснити 40 виїздів у села Новомиргородської та Новоукраїнської громади та надати допомогу мінімум  800 людям. 


Заходи здійснюються в рамках проєкту «Відновлення доступу до медичних послуг в рамках проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», який реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький».


2865Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: