Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 червня, 15:55
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/06/17/schob-buti-gotovimi-do-bud-jakih-viklikiv-vodolazi-rjatuvalniki-vdoskonaljujut-svoi-profesiini-navichki.htm
новини, 17 червня, 15:55

Щоб бути готовими до будь-яких викликів, водолази-рятувальники вдосконалюють свої професійні навички


Для працівників Служби порятунку, що працюють за будь-яким профілем, важливо не лише мати хорошу професійну підготовку, відмінну фізичну форму й високі моральні якості, а й постійно працювати над самовдосконаленням, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Професія водолаза ДСНС дуже важка і небезпечна, проте вкрай необхідна і незамінна. Не кожен зможе працювати у надважких умовах, з якими змушені мати справу водолази. Щоб стати високопрофесійними фахівцями, вони із самого початку проходять серйозний вишкіл. І потім, у процесі роботи, ці мужні хлопці постійно підвищують свої навички та вміння, тренуються та вдосконалюються, адже від їх професійності дуже часто залежить людське життя. 


- Наші водолази постійно вдосконалюються, - зауважує завідувач водолазно-рятувальної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Кіровоградській області Ігор Спірін. - Такі тренування у щоденній роботі дають змогу водолазам швидко та ефективно виконувати завдання за призначенням. Наразі до функцій водолазів додалися завдання, пов’язані з війною, тож невдовзі працюватимемо і за цим напрямком. 


Відпрацювання навичок відбувається за встановленим порядком. Перед початком рятувальники отримують відповідний інструктаж. Потім ретельно перевіряється спорядження та обладнання, яке застосовуватимуть водолази, повторюються сигнали зв’язку. І вже після усього — тренувальні занурення.


Сьогодні водолази відпрацьовували пересування під водою по ходовому кінцю й способи пошуку та підйому предметів, що знаходяться під водою, з берега та з човна.


- Наші фахівці готові до будь-яких викликів, готові до екстремальних фізичних та психологічних навантажень. - Підсумував тренувальне заняття своїх підопічних Ігор Спірін.



        &tf6   


1093Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: