Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 травня, 09:15
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/16/sekretami-reestratsii-vlasnoi-torgovelnoi-marki-dililisja-u-kropivnitskomu.htm
новини, 16 травня, 09:15

Секретами реєстрації власної торговельної марки ділилися у Кропивницькому


Департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради сумісно з Центром підтримки підприємництва організували бізнес-зустріч «Реєстрація торговельної марки» для суб’єктів малого і середнього підприємництва Кропивницької громади.


Своїми секретами із кропивницькими підприємцями поділилися запрошені експерти зі столиці: Назар Костенко та Богдан Кузьмович - співзасновники юридичної компанії «RED lawyers». Спікери детально розповіли про всі нюанси реєстрації торговельної марки.


Торговельна марка – нематеріальний актив бізнесу, який підвищує його вартість і є частиною його сабстенсу. Вона може бути словесною, графічною, комбінованою  - логотип, і навіть звуковою.


Стандартна процедура реєстрації торговельної марки займає близько 18 місяців. Тому найкраща стратегія – реєстрація торговельної марки до виходу компанії або продукту на ринок. Право власності на ТМ засвідчується Свідоцтвом України, виданого відповідно до ЗУ «Про охорону права на знаки для товарів і послуг».


Вартість реєстрації залежить передусім від кількості класів МКТП, кількості власників та кольору. Порада від експертів: не реєструвати ТМ в кольорі, адже чорно-білі забарвлення дають можливість використовувати будь-який колір і змінювати його.


Торгівельна марка дає низку ПЕРЕВАГ для бізнесу:


- конкуренти не скопіюють ваш продукт. Можна навіть моніторити подання схожих до ступеня змішування ТМ і надсилати заперечення до реєстрації;

- можливість розмістити свої товари на онлайн платформах;

- створення та продаж франшизи;

- здавання ТМ в оренду, продаж права на її використання та отримання прибутку;

- внесення ТМ у митний реєстр та контроль несанкціонованого ввезення товарів з нанесеною на них ТМ; 

- підвищення цінності бренду та підсилення довіри клієнтів та партнерів до товару/послуги; 

- вихід за кордон – необхідна міжнародна ТМ на базі національної заявки із зазначенням країн, де буде поширюватися її охорона. 


Після отримання Свідоцтва термін охорони становить 10 років від дати подання заявки, а далі можна продовжувати дію свідоцтва на наступні 10 років, і далі. 


Тож, працюємо, вирізняємось поміж інших, покращуємо сервіс та розвиваймо український бізнес!

https://www.facebook.com/krrada.official


1370Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: