Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 квітня, 11:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/18/na-kirovogradschini-proveli-shtabne-trenuvannja-organiv-upravlinnja-ta-sil-tsivilnogo-zahistu.htm
новини, 18 квітня, 11:14

На Кіровоградщині провели штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту


На Кіровоградщині провели штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту з метою запобігання та протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у весняно-літній період 


Щороку навесні пожежі в екосистемі стають справжнім лихом для усіх регіонів України. Серед найпоширеніших причин їх виникнення слід назвати необережне поводження з вогнем громадян та свідомий підпал  сухостою й сміття.  Їх поширення становить загрозу лісовим масивам та сільгоспугіддям. Аби забезпечити своєчасну ліквідацію  займань в пожежонебезпечний період, важливо підтримувати високий рівень готовності до реагування на такі надзвичайні ситуації, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Саме з цією метою сьогодні, 17 квітня відбулось спільне штабне тренування з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області (із залученням органів з евакуації) щодо виконання завдань із запобігання та протидії пожежам лісів і сільгоспугідь у весняно-літній період 2024 року.


До складу оперативної групи штабу керівництва тренування увійшли працівники Головного управління. Крім того, до участі у заході залучалися комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, органи з евакуації,  обласні спеціалізовані служби цивільного захисту та сили і засоби ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  області.


Впродовж дня учасники заходу здобували досвід щодо дій під час умовної надзвичайної ситуації шляхом відпрацювання навчальних питань, розв’язання кожного з яких потребувало чимало сил, знань та навичок в організації належної взаємодії та співпраці. 


Планом тренування було передбачено нарощування обстановки у вигляді погіршення погодних умов з посиленням вітру, що призвело до поширення масштабів пожеж і виникнення загрози житловим будинкам та об'єктам господарської діяльності. Терміново скликали засідання комісій з питань ТЕБ та НС районів і територіальних громад області. За результатами прийнятих рішень було організовано проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які виникли внаслідок стихійного лиха.


Після відпрацювання усіх навчальних питань оперативна група штабу керівництва тренування отримала усю необхідну інформацію про проведену роботу щодо організації аварійно-рятувальних робіт по ліквідації наслідків НС, пов'язаних з пожежами в природному середовищі.


Впродовж дня учасники штабного тренування набували практичних навичок із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення задач до підлеглих, безперервного управління ними під час проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.


На завершальному етапі тренування було проведено перевірку документів, заслухані доповіді керівництва та спостерігачів про виконану роботу. А також були висловлені зауваження до роботи учасників штабного тренування, проведено аналіз помилок, аби не допустити їх в умовах виникнення реальної, а не умовної надзвичайної ситуації. 



242Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: