Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 травня, 12:36
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/01/kropivnitski-rjatuvalniki-zi-svoimi-rodinami-doluchilisja-do-maister-klasu-z-pisankarstva-foto-.htm
новини, 1 травня, 12:36

Кропивницькі рятувальники зі своїми родинами долучилися до майстер-класу з писанкарства (ФОТО)


Традиція жива, допоки про неї пам’ятають, шанують та передають наступним поколінням. Сакральні християнські звичаї в українській історії завжди мали глибоке символічне значення. І писанкарство — одне з таких. Цим мистецтвом здавна володіли наші предки. Збереглася ця традиція і у наш час, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Які малюнки наносити на символи зародження життя та за допомогою якої техніки, вчилися кропивницькі рятувальники. 


Напередодні одного з найбільших християнських свят — Великодня  працівники Служби порятунку разом з родинами завітали на майстер-клас із писанкарства. 


За допомогою воскових свічок та фарб виконувалася техніка ручного розпису. Деякі елементи довірили навіть наймолодшим учасникам творчого заходу. У захваті були усі, хто завітав на майстер-клас. Спільна робота разом з близькими людьми, зосередженість на делікатній техніці розпису об’єднали митців ще більше. 


Це справжній релакс для нервової системи, що за силою позитивного впливу на неї аж ніяк не поступається іншим психологічним технікам арттерапевтичного спрямування. 


А під керівництвом справжнього майстра своєї справи — талановитої художниці з Кропивницького Анни Баранової  роботи усіх учасників заходу перевершили сподівання. Результатом були задоволені навіть ті, хто робив це вперше в житті.


Такі приготування до Великодня в кращих українських традиціях провели рятувальники у колі родин та друзів. 


Напередодні Світлого Воскресіння Господнього відроджуємо традиції, бережемо своє та об’єднуємо спільні прагнення душевного спокою, тепла в серцях, злагоди в родинах та миру в Україні!


                   

1115Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: