Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/23/rjatuvalniki-nagadali-pro-oberezhnist-pid-chas-novorichno-rizdvjanih-svjat-foto-.htm
новини, 23 грудня 2021

Рятувальники нагадали про обережність під час новорічно-різдвяних свят (ФОТО)


23 грудня заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін та помічник начальника Головного управління з питань зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Оксана  Мачак провели брифінг для представників місцевих засобів масової інформації на тему: «Запобігання пожежам, загибелі і травмуванню людей у житловому секторі під час новорічно-різдвяних свят», повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


На брифінгу озвучили статистику пожеж, розповіли про основні причини їх виникнення та наголосили на необхідності особливу увагу приділити питанню забезпечення пожежної безпеки під час новорічно-різдвяних свят. В цей час значно збільшується ризик травмування чи загибелі громадян у житловому секторі та місцях масового відзначення Різдва та Нового року. Це пов’язано із кількома факторами, наприклад: порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні новорічних ялинок та недотримання правил використання піротехнічної продукції.


Представники Служби порятунку Кіровоградщини наочно продемонстрували, які типові помилки при встановленні та прикрашанні ялинки можуть стати причиною пожежі, та озвучили правила безпеки:


•ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі;

•ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації;

•встановлювати ялинку слід на відстані не менше 1 м від меблів, опалювальних приладів та текстильних штор;

•можна застосовувати лише справні гірлянди та інші прикраси, які підключаються до електромережі;

•підключення гірлянд до мережі повинно виконуватися тільки за допомогою штепсельних з’єднань;

•у разі виявлення несправності в ілюмінації вона повинна бути терміново вимкнена;

•забороняється застосовувати для прикрашання ялинки свічки;

•не дозволяється оздоблювати ялинку прикрасами з легкозаймистих матеріалів (целулоїдні іграшки, паперові вироби, вата тощо).


Щодо правил безпеки при використанні піротехнічних виробів, рятувальники порадили купувати петарди, салюти тощо лише в спеціалізованих торговельних закладах і вимагати у реалізаторів сертифікат якості. Перед використанням слід уважно вивчити інструкцію виробника та не порушувати її! Забороняється запускати петарди, феєрверки, ракети з балконів чи у закритих приміщеннях. Запускати феєрверки слід на відстані не менше 100 метрів від будинків та інших об’єктів. Не можна курити під час використання піротехніки, не дозволяється користуватись нею дітям. Під час спрацювання піротехніки потрібно відійти на безпечну відстань. Якщо салют не спрацював, не підходьте до нього близько 10-ти хвилин, оскільки існує велика вірогідність запізнілого вибуху.


Піротехніку, яка спрацювала, гасіть, дотримуючись усіх можливих застережних заходів. Загальноприйнятий спосіб утилізації піротехніки такий: залийте її водою на дві години і лише після цього викиньте разом зі звичайним сміттям.


Святкуйте безпечно!


                  


1251Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: