Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/20/sogodni-v-ukraini-ofitsiino-startuvav-proekt-tisjacha-za-vaktsinatsiju-.htm
новини, 20 грудня 2021

Сьогодні в Україні офіційно стартував проєкт “Тисяча за вакцинацію”


Сьогодні, 19 грудня офіційно стартує проєкт єПідтримка, учасники якого можуть отримати 1000 грн за повний курс вакцинації. 


Про це нагадали у Мінцифрі, пише lb.ua.


“Оновлюйте застосунок і приєднуйтеся також, щоб подати заявку на отримання 1000 грн у застосунку Дія в декілька кліків. Для цього потрібно бути громадянином України віком від 18 років та мати “зелений” сертифікат про вакцинацію в застосунку Дія”, – йдеться у повідомленні.


Аби подати заявку на виплату, потрібно оформити спеціальну картку "єПідтримка" в одному з банків-партнерів. Далі – авторизуватися та оновити до останньої версії застосунок Дія і переконатися, що у застосунку ви маєте “зелений” COVID-сертифікат.


“Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки протягом 10 днів”, – зазначили у відомстві.


Заявку необхідно подати в період з 19 до 29 грудня включно. Гроші можна витратити на книжки, спортзал квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. Нагадаємо, 8 грудня закон про спрямування коштів на програму "єПідтримка" був підписаний президентом. 1000 гривень із віртуальних карток можна витратити на абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, квитки в кіно, театр, музей, концертний зал чи для поїздок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також на придбання книжок.


Зареєстровані у "Дії" після перевірки на відповідність встановленим критеріям можуть відкрити віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримати на нього гроші та витратити їх на покупку послуги у суб’єкта господарювання, який бере участь у програмі.


Кошти потрібно витратити протягом чотирьох місяців із дня нарахування. 


Для отримання виплат у програмі "єПідтримка" на першому етапі потрібно подати заявку в "Дії" до 29 грудня.


Наразі тисячу за вакцинацію спочатку можна отримати тільки з додатком "Дія".


13 грудня президент Володимир Зеленський заявив про розширення програми. Він пообіцяв, що пенсіонери зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію на соціальні потреби.


625Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: