Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/17/riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii-prichini-ta-naslidki-obgovorili-na-dolinschini.htm
новини, 17 грудня 2021

Ризики нелегальної трудової міграції: причини та наслідки обговорили на Долинщині


Про ризики нелегальної трудової міграції днями говорили в Долинській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості у рамках Міжнародного дня прав людини з незайнятими трудовою діяльністю громадянами. Про це повідомила С. Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


До участі у заході долучився начальник Долинського бюро безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Кравчина.


Провідний фахівець з питань зайнятості районної філії обласного центру зайнятості Світлана Щербіна на початку семінару зазначила: «На превеликий жаль, у ХХІ столітті громадяни зустрічаються з таким ганебним явищем, як використання найманих працівників без оформлення трудових відносин».


Водночас С. Кравчина наголосив: «Причини виникнення проблеми нелегальної трудової міграції – це недостатній рівень правової освіти, відсутність правосвідомості як у найманих працівників, так і у роботодавців, а також невміння громадян користуватися конституційними  правами».


Учасники семінару поінформували про правові відносини у сфері зайнятості: про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту, а також з типовими різновидами шахрайства зі сторони працедавця. Фахівчиня з питань зайнятості ознайомила присутніх зі станом місцевого ринку праці, перспективами їхнього працевлаштування, вільними робочими місцями.


С. Кравчина повідомив присутнім про право громадян на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. На семінарі було обговорено основні завдання і функції бюро правової допомоги та його роль у забезпеченні захисту прав і свобод соціально незахищених верств населення.

  

Наприкінці заходу бажаючі отримали консультації та роз’яснення з конкретних правових питань, а також можливість звернутися до бюро вторинної правової допомоги.


Нагадаємо: 10 грудня у світі відзначали Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН. Саме в цей день у 1948 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.


801Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: