Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/15/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-kilkoh-pozhezhno-rjatuvalnih-chastin-vzjali-uchast-u-psihologichnomu-seminari-treningu-foto-.htm
новини, 15 грудня 2021

У Кропивницькому рятувальники кількох пожежно-рятувальних частин взяли участь у психологічному семінарі-тренінгу (ФОТО)


З 13 по 15  грудня психолог Головного управління ДСНС у Кіровоградській області провела для рятувальників 1-ї, 4-ї та 6-ї ДПРЧ 1-го ДПРЗ м. Кропивницький семінарські заняття, під час яких ознайомила особовий склад Служби порятунку зі змістом та деякими практичними порадами,  викладеними у Керівництві міжвідомчого постійного комітету з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації.   Під час семінару присутнім також було запропоновано нескладний тренінг, розроблений укладачами посібника. Ігри та практичні вправи тренінгу покликані навчити рятувальників надавати допомогу постраждалому під час надзвичайної ситуації населенню,  дотримуючись обов’язкових принципів поваги до безпеки, гідності та прав людини. Психологиня дала етичні рекомендації, що необхідно і чого не варто говорити та робити в інтересах потерпілих, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Під час заняття виконали декілька вправ, з допомогою яких відпрацювали вміння подавати інформацію доступно для сприйняття потерпілими. Рятувальники також опанували принципи першої психологічної допомоги: «ДИВИТИСЯ-СЛУХАТИ-ОБ’ЄДНУВАТИ», які домагають забезпечити  психологічну підтримку, відновлення та повернення до звичайного життя.

   


477Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: