Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/29/z-pochatku-roku-podatkivtsjami-v-oblasti-zabezpecheno-skorochennja-podatkovogo-borgu-na-2-1-mln-griven.htm
новини, 29 жовтня 2021

З початку року податківцями в області забезпечено скорочення податкового боргу на 2,1 млн.гривень


Як повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Кіровоградській області, підрозділами по роботі з податковим боргом ГУ ДПС забезпечено скорочення податкового боргу з початку року на 2,1 млн. гривень, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Відповідно до ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки. У разі несплати у визначені законодавством терміни податкового зобов’язання, та як наслідок виникнення у платника податків - податкового боргу, органи державної податкової служби з здійснюють заходи, передбачені Податковим кодексом України щодо стягнення такого податкового боргу. 


Так, за січень-вересень внаслідок застосування таких заходів до бюджету надійшло 141,4млн.грн., з яких за рахунок стягнення коштів з рахунків боржників – 43,4млн.грн., надходження коштів по підприємствам, які перебувають в процедурі банкрутства – 4,3млн.грн., стягнення коштів з фізичних осіб-боржників органами державної виконавчої служби –                    875,2 тис. грн., реалізації майна боржників – 587,8тис.грн., вилучення готівкових коштів, що належать платнику податків-боржнику –                     159,2 тис. гривень.



450Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: