Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/29/u-kropivnitskomu-v-meduniversiteti-proveli-dlja-shkoljariv-nezvichainii-kvest-foto-.htm
новини, 29 жовтня 2021

У Кропивницькому в медуніверситеті провели для школярів незвичайний квест (ФОТО)


Вчора, 28 жовтня, у Донецькому національному медичному університеті, що у Кропивницькому, для учнів 7-11 класів приватної альтернативної школи «Мозаїка» провели профорієнтаційний захід.


Викладачі кафедри фундаментальних дисциплін медичного факультету №2 ДНМУ разом зі студентами закладу влаштували для школярів справжній квест. 


Спершу учні відвідали музей анатомії. Вони з цікавістю прослухали коротку лекцію з анатомії, відповіли на питання квесту та оглянули муляжі різних частин тіла. Також усі бажаючі мали змогу виміряти за допомогою пульсоксиметру рівень насичення кисню в крові та, власне, частоту пульсу, і, звичайно ж, одягнувши білі халати сфотографуватися поряд з муляжами.


Згодом на вихованців «Мозаїки» чекав майстер-клас з проведення серцево-легеневої реанімації, презентований студентами ДНМУ, які паралельно з навчанням працюють у бригадах швидкої медичної допомоги. Школярів ознайомили із сучасними принципами надання першої долікарської допомоги  у випадку зупинки серця, з особливостями діагностики клінічної смерті, порядком дій у такій ситуації, правилами проведення непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень. 


Проте найбільше учнів зацікавила не теоретична, а практична частина майстер-класу, яка включала відпрацювання таких практичних навичок, як: діагностика клінічної смерті (визначення зупинки серцевої діяльності та дихання), проведення непрямого масажу серця, штучної вентиляції легень, контроль ефективності СЛР. Майбутні лікарі навчили школярів проводити СЛР на спеціальних манекенах і показали тонкощі, які застосовуються при проведенні реанімації в дітей.


Останньою локацією квесту стала хімічна лабораторія ДНМУ, де викладачі кафедри фундаментальних дисциплін медичного факультету №2 ДНМУ підготували для вихованців «Мозаїки» низку цікавих хімічних дослідів. Вони не просто демонстрували ці досліди, а разом із учнями обговорювали явища, які спостерігали, та надавали їм пояснення. 


Після завершення квесту школярі відвідали фотозону Донецького національного медуніверситету та охоче робили селфі.

                  

504Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: