Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/29/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-proveli-sered-zhiteliv-roz-jasnjuvalnu-robotu-schodo-bezpeki-v-osinnii-period.htm
новини, 29 жовтня 2021

У Кропивницькому рятувальники провели серед жителів роз’яснювальну роботу щодо безпеки в осінній період


Прості правила безпеки життєдіяльності, знання та дотримання яких може врятувати життя, варто знати кожному – таку думку сьогодні висловлювали фахівці Служби порятунку під час спілкування з мешканцями вулиці Волкова м. Кропивницький, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


28 жовтня фахівці ГУ ДСНС у Кіровоградській області намагалися змусити громадян замислитися, чи безпечна їхня оселя у протипожежному відношенні та чи усіх правил безпеки життєдіяльності у побуті вони дотримуються.


Рятувальники розповідали кропивничанам про статистику та причини пожеж, які щодня трапляються в області, та наголосили, що основним чинником займань є людська недбалість або необережність. Нескладно дотримуватись правил, що можуть зберегти майно, здоров’я та життя: слідкувати за тим, щоб перед виходом з домівки були вимкнені електричні прилади з розеток, регулярно перевіряти стан електромережі, не перевантажувати мережу, не курити в ліжку, ховати від малих дітей легкозаймисті речі, зі старшими дітьми постійно проводити превентивні бесіди, особливо зараз – під час канікул. Надзвичайники закликали кропивничан дотримуватись правил експлуатації обігрівальних приладів, опалювальних побутових систем, камінів. 


Крім того, рятувальники нагадали, що завжди існує ймовірність знайти підозрілий предмет, що може виявитись боєприпасом часів минулих війн або його вибухонебезпечним фрагментом. Тому варто знати алгоритм дій у такому випадку.


А допоможуть краще запам’ятати ці правила тематичні листівки, які рятувальники розповсюдили під час роз’яснювальної роботи.


                    

646Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: