Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/29/derzhprodspozhivsluzhba-vijavila-falsifikat-masla-v-navchalnomu-zakladi-novoukrainki.htm
новини, 29 жовтня 2021

Держпродспоживслужба виявила фальсифікат масла в навчальному закладі Новоукраїнки


Держпродспоживслужба постійно здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів якісними харчовими продуктами та недопущенням використання потенційно небезпечних харчових продуктів.


Так, здійснивши позапланову перевірку одного з навчальних закладів м. Новоукраїнка, фахівці відібрали для дослідження зразки масла солодковершкового «Традиційне» селянське 72,5 % жиру виробництва ТОВ «Славутський маслоробний комбінат», Хмельницька обл., інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


За результатами дослідження Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області надані зразки молочної продукції не відповідають вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, що свідчить про фальсифікацію продукту.


Відповідно до п. 2  ч. 4 ст. 11 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» суб’єкта господарювання (керівника школи) зобов’язали вилучити зазначене масло з обігу в навчальному закладі. 


Для з’ясування всіх фактів та обставин спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили перевірку постачальника молочної продукції до закладу освіти. Під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) в постачальника відібрали зразки іншої продукції для лабораторної експертизи. Наразі дослідження триває.


Для вжиття заходів реагування щодо виробника продукції поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області.


547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: