Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/28/u-gaivoroni-shukacham-roboti-prezentuvali-poslugi-z-profesiinogo-navchannja.htm
новини, 28 жовтня 2021

У Гайвороні шукачам роботи презентували послуги з професійного навчання


Учора, 27 жовтня, у Гайворонській районній філії обласного центру зайнятості для безробітних громадян відбулася презентація послуг з професійного навчання. Мета заходу – розкриття сутності та переваг професійного навчання, що організовується службою зайнятості для безробітних громадян, задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та прискорення працевлаштування.


Розпочала захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Людмила Кармаліцька, яка зазначила: «Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу або вперше її шукає, є організація службою зайнятості професійного навчання – первинної професійної підготовки, перепідготовки, спеціалізації й підвищення кваліфікації. Адже для більшості людей, які звертаються до служби зайнятості по допомогу в працевлаштуванні, саме професійна підготовка є шляхом набуття необхідних знань та вмінь, підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці».


Під час презентації Л. Кармаліцька поінформувала учасників заходу про сутність, види, форми професійного навчання, ознайомила з умовами направлення безробітних та переліком ліцензованих робітничих професій, за якими здійснюється навчання у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Фахівчиня назвала переваги навчання за направленням служби зайнятості та навела приклади історій професійного успіху колишніх безробітних, які здобули нову професію у ЦПТО.


Крім того, повідомила, що для безробітних, які не мають досвіду практичної роботи за набутою професією, або тих, хто тривалий час не працював і бажає відновити чи удосконалити свої професійні знання, уміння та навички в практичній діяльності, служба зайнятості пропонує таку форму підвищення кваліфікації, як стажування безпосередньо на робочих місцях.


Під час семінару його учасники мали можливість поставити запитання та отримати кваліфіковані відповіді стосовно основних аспектів організації професійного навчання та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.


У заході взяли участь близько 10 осіб, двоє з них виявили інтерес більш детально ознайомитися з умовами навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зокрема за професіями «Манікюрник» та «Електрогазозварник».



404Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: