Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/28/shist-likaren-u-kirovogradskii-oblasti-bezoplatno-likujut-insult-perelik-adres.htm
новини, 28 жовтня 2021

Шість лікарень у Кіровоградській області безоплатно лікують інсульт: перелік адрес


Лікування інсульту в Україні повністю безоплатне, адже входить у Програму медичних гарантій та є пріоритетною послугою серед інших програм ПМГ. То як і де отримати гарантовану НСЗУ послугу? 


Інсульт — це небезпечне порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладної діагностики та лікування. Серед основних ознак: порушення мовлення (труднощі при вимові слів), асиметрія обличчя, слабкість або оніміння в кінцівках, неможливість підняти руки вгору, інтенсивний головний біль та сплутаність свідомості.


При перших ознаках інсульту у людини необхідно викликати швидку (103) або за крайньої необхідності самостійно доставити пацієнта у лікарню. 


У Кіровоградській області 6 лікарень уклали договори з НСЗУ на лікування інсульту. Саме в цих закладах пацієнт може отримати допомогу безоплатно. 


1.У місті Кропивницьке Кіровоградська обласна лікарня. 

2.Міська лікарня швидкої медичної допомоги міста Кропивницьке. 

3.Олександрійська центральна районна лікарня.

4.Центральна міська лікарня міста Олександрія. 

5.Знам'янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка. 

6.Світловодська центральна районна лікарня. 


Швидка має доставити пацієнта саме в ту лікарню, що має відповідний договір з Національною службою здоров'я. Це значно підвищить шанси людини на успішне лікування та реабілітацію. За правильно прописаний маршрут госпіталізації пацієнтів з інсультом відповідає місцева влада. 


Чому важливо доставити пацієнта саме в лікарні, які мають договір з НСЗУ? 


Від швидкої та точної діагностики залежить успіх подальшого лікування та реабілітації людини. Пацієнта критично важливо доставити в лікарню, яка має обладнання та лікарів, що можуть діагностувати  інсульт в перші кілька годин пiсля появи симптомів. 


НСЗУ в свою чергу контрактує лише ті лікарні, які гарантують: 


1. Цілодобову роботу фахівців необхідної кваліфікації. 


2. Цілодобову роботу обладнання для діагностики і лікування. Наприклад, КТ або МРТ, які дозволяють провести візуалізацію і точно визначити діагноз. 


Без дотримання цих умов медична допомога неефективна. Тому важливо доставити ваших рідних та близьких саме в ці лікарні та проконтролювати маршрут госпіталізації швидкої. 


Лікування інсульту повністю безоплатне для пацієнта.


“З 1 квітня 20211 року лікарні Кіровоградської області, що мають договори про надання медичної допомоги при інсультах з Національною службою здоров’я, отримали 9,2 млн грн за надані пацієнтам послуги. 


Лікування інсульту — це пріоритетні пакет послуг у Програмі медичних гарантій. За них НСЗУ платить підвищені тарифи лікарням та за кожного пацієнта окремо. У тариф входить і  діагностика, і лікування, і реабілітація — за все заплатила НСЗУ в повному обсязі. Пацієнт не повинен платити за ці послуги з власної кишені”, — повідомляє директорка Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталя Будяк. 


Перелік безоплатних послуг при лікуванні інсульту у лікарнях. 


Медична допомога пацієнту з інсультом чи підозрою на нього повністю безоплатна. Йдеться про такі послуги:


- Первинний огляд.

- Термінова комп’ютерна томографія або магнітно-резонансна томографія.

- Лабораторні дослідження: аналізи крові, сечі тощо.

- Інструментальні дослідження: крім КТ та МРТ, також електрокардіографія, УЗД та інші.


397Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: